O altă perspectivă în noul sezon pentru Pandurii

Echipa de fotbal din Târgu Jiu are o tradiţie de aproximativ 60 de ani, majoritatea în cel de-al doilea şi al treilea eşalon fotbalistic din România. Pandurii a evoluat însă timp de 12 ani şi în Liga 1, acolo unde gorjenii şi-au propus să revină în următorii ani şi acum par să vadă deja luminiţa de la capătul tunelului.

Pandurii a evoluat în Liga 1 în perioada 2005 – 2017, retrogradând în urmă cu trei sezoane din primul eşalon din cauza problemelor financiare. După ce s-au chinuit în utlimele trei sezoane să se menţină în Liga 2, în ultimul fiind chiar mai aproape de Liga 3, acum gorjenii spun că au o altă perspectivă asupra viitorului echipei. „Acum avem altă perspectivă, o să facem cu adevărat o echipă la Pandurii. Cu siguranță nu o să mai ajungem în situația în care s-a aflat clubul sezonul acesta. Vrem să creăm toate condițiile, să evităm ce s-a întâmplat campionatul acesta”, a detaliat antrenorul gorjenilor, Călin Cojocaru, care spune că va păstra o parte dintre jucătorii pe care îi are în lot dar va aduce şi o serie de jucători cu experienţă: „E clar că vor rămâne o parte dintre jucătorii actuali și o să am discuții cu fiecare în parte. Dar o să și aducem o serie de fotbaliști cu experienţă, pentru că avem nevoie. Încercăm să facem totul ca Pandurii să redevină ce a fost. Avem condiții foarte bune, chiar de Liga 1 şi cred că merităm să rămânem în Liga a doua din acest punct de vedere. Sunt convins că o să avem o altă față anul viitor. Financiar am stat foarte prost dar în perioada următoare cred că ne vom liniști și din punct de vedere financiar şi încercăm să atragem și sponsori lângă echipă”.

Pandurii nu a putut alinia o echipă competitivă în ultimul sezon pentru că, având datorii către stat, nu a putut face transferuri şi a fost nevoită să trimită pe teren foarte mulţi juniori. Cei mai buni jucători din lot au părăsit constant echipa în ultimii ani pentru că clubul nu a putut să le plătească salariile.

Vizualizări: 637

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: