Alionescu e bulversat de amânarea campionatului la baschet

Antrenorul echipei de baschet CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu, nu a primit foarte bine vestea că s-a amânat tragerea la sorţi. Oficialii clubului gorjean au anunţat deja că reunirea echipei de baschet a fost deja stabilită, iar decizia federalilor dă peste cap programul echipei.

Echipa de baschet a CSM Târgu Jiu s-a reunit luni seara la Sala Sporturilor şi a început pregătirea pentru noul sezon. Jucătorii americani aflaţi sub contract cu gruparea gorjeană au venit mai devreme la Târgu Jiu şi au intrat în carantină, după cum prevede legea, în ideea de a fi la timp la începerea antrenamentelor.

Vestea că începerea noului sezon se mai amână nu a fost bine primită de gorjeni. „Cu siguranță nu este o veste îmbucurătoare pentru noi. Avem un program de pregătire stabilit iar această veste ne dă tot programul peste cap. Așteptăm o decizie oficială în ceea privește și formatul campionatului și data de începere a acestuia”, a declarat Claudiu Alionescu.

Cluburile au fost de acord însă cu un nou format pentru Cupa României. competiție care se va desfășura sub forma a două turnee, primul preliminar și cel de al doilea sub forma unui Final 8.

În ceea ce priveşte Cupa României, şi aici se aşteaptă lămuriri cu privire la protocoalele medicale care trebuie puse în practică. Antrenorul gorjean şi-ar dori ca aceste aspecte să fie clarificate cât mai repede cu putinţă pentru a putea demara programul de antrenamente al echipei.

„Cupa Românie se va desfășura sub formă de turnee, ceea ce implică unele reguli specifice. Și aici e nevoie de clarificări în ceea ce privește protocoalele medicale pentru turnee. Din păcate sunt multe necunoscute, dar sper ca în perioada imediat următoare să se clarifice toate aspectele”, a declarat antrenorul CSM Târgu Jiu, Claudiu Alionescu pentru site-ul oficial al clubului.

Semnul de întrebare rămâne asupra echipelor care trebuie să reprezinte România în cupele europene și care ar începe jocurile oficiale mai devreme. În acest caz este așteptat un ordin de ministru, care să faciliteze pregătirea echipelor pentru jocurile europene.

Până în prezent Federația Română de Baschet nu a făcut nicio precizare despre începerea sezonului competițional 2020/2021 în baschetul românesc.

Vizualizări: 320

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: