Cluburile din Liga 2 vor teste Covid gratuite pentru fotbalişti

Echipele din Liga 2 au cerut FRF stabilirea unui regulament clar pentru formaţiile la care se depistează jucători pozitivi la coronavirus. Acestea solicită să se poată efectua testări gratuite în spitalele de stat pentru fotbalişti dacă acestea rămân obligatorii şi în noul sezon.

Fotbalul este în acest moment  singurul domeniu în care se solicită testări obligatorii la locul de muncă pentru ca activitatea să poată fi desfășurată, lucru ce nu este prevăzut legal în alte domenii în care există interacțiune fizică între un număr mult mai mare de angajați, în spații închise. În cazul în care testările rămân obligatorii, echipele din Liga 2 cer să se poarte discuții cu reprezentanții Ministerului Sănătății pentru realizarea testelor în spitale de stat, toți componenții lotului fiind asigurați în sistemul național de sănătate.

Mai multe cluburi din Liga 2 au depistat deja în perioada de pregătire jucători infectaţi iar protocoalele aflate acum în vigoare i-au împiedicat să desfăşoare normal pregătirea. Un club care a depistat jucători pozitivi este ASU Politehnica, formaţie care a avut în ultimele săptămâni trei teste pozitive, fapt care a dat puțin peste cap pregătirea echipei. Din cauza problemelor din Liga 1, ASU Poli propune un regulament clar pentru situațiile în care vor apărea fotbaliști infectați. ”Stabilirea unui regulament extrem de clar cu privire la situațiile de infectare ce pot apărea în cadrul unui club, în timpul sezonului, și felul în care acestea afectează din punct de vedere sportiv clubul. Este imperios necesar să se cunoască de la început implicațiile pe care unul sau mai multe cazuri de infectare pot afecta din punct de vedere sportiv clubul, prin neprogramări, depunctări, anulări ale unor rezultate, astfel încât să putem ști cum vom lua cele mai bune decizii în vederea organizării activității”, au solicitat  timișorenii.

La fel ca aceştia şi alte echipe din Liga 2  spun că fotbalul este obligat acum să facă numeroase teste pentru coronavirus, deși oamenii din alte sectoare nu au această obligație. Cluburile cer revizuirea protocolului sanitar sau, dacă nu se elimină testarea obligatorie, să se facă fără bani, în spitalele de stat. Legal, în acest moment, testarea la cerere, fără a fi vorba de persoane cu simptome care au luat contact cu un bolnav, se plătește.

Vizualizări: 420

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: