Alternativă pentru traficul de coșmar din Valea Oltului

Un drum care urmează vechea cale de acces prin munte a romanilor ar putea fi o alternativă pentru traficul infernal de pe Valea Oltului. Acest tronson însă este accesibil doar pentru autoturisme, nu şi pentru traficul greu

Pe partea stângă a Defileului Oltului, pornind din DN7 / E81 şi traversând râul, prin Cornetu (Racoviţa), apoi urmând traseul: DJ 703M, fostul DN 7D, DC 14A, există o rută paralelă cu Valea Oltului. Leagă Ţara Loviştei de staţiunea balneară Călimăneşti, transmite adevărul.ro.   

Ar putea reprezenta o variantă de ocolire a DN7 - Valea Oltului, în special în perioadele de supraaglomerare, când valorile de tranzit sunt extrem de crescute, iar timpii de aşteptare în trafic depăşesc limitele suportabilităţii şi se stă cu orele în coloana de maşini.

Mai ales de când au demarat lucrările la Viaductul Poştei, de la intrarea sudică în Defileul Oltului, unde se formează cozi care depăşesc uneori şi 20 de kilometri pe sens.   Iar în zilele de weekend sau când pe tronsonul care străbate judeţul Vâlcea pe o distanţă de aproximativ 90 de kilometri se mai derulează şi alte lucrări la carosabil, traficul pe DN7 / E81, atât pe porţiunea de Valea Oltului cât şi pe cea cunoscută drept Dealul Negru se transformă într-un calvar.

Vizualizări: 2,524

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: