Aluna s-a măritat, certurile nu s-au stins

Forţele de ordine din Târgu Jiu au intervenit ieri într-un nou scandal provocat de rromi în cartierul Meteor.

Scandalul de ieri nu este decât un episod al celui din vară, cel iscat în jurul nunţii de un milion de euro pe care regele Dan Badea Stănescu se laudă că a făcut-o la el în Argeş şi aici în Meteor, nuntă la care, pentru cine mai ţine minte, un bătrân rrom ameninţa că se duce cu furca pentru a strica petrecerea. Atunci s-a făcut pace fără să se spună şi cum, ieri venind însă şi răspunsul, un răspuns însă greu de descâlcit la cât de încurcate sunt înţelegerile ţigăneşti. Familiile implicate în scandal îi au drept capi pe doi bărbaţi care au acelaşi nume, Ion Priboi, aceştia fiind rude între ei, casele lor fiind una lângă alta. Certurile dintre ei sunt generate de faptul că una dintre fetele lor, Aluna, s-a căsătorit la Strehaia deşi soţul acesteia se logodise anterior cu verişoara sa, Olga. Aluna, la rândul său, a fost implicată în scandalul nunţii fetei regelui Dan Badea Stănescu, din Argeş, cu un tânăr din cartierul Meteor, din Târgu Jiu, Mihai Biriţă. Acesta fusese căsătorit anterior cu Aluna, bunicul acesteia ameninţând în vară că se duce cu furca la nuntă dacă nu i se face dreptate, nepoata lui măritându-se atunci la Strehaia.

"Am zis că nu mai vorbesc după nunta aceea că s-a făcut pace, aţi văzut că nu am mai spus nimic, dar acum m-am trezit cu bolovanii pe mine", spunea ieri bunicul Alunei. Ion Priboi a sunat la Poliţie şi a anunţat că a fost atacat cu pietre în propria gospodărie, dar şi pe stradă. "Veneam de la Costeşti, de la petrecerea de Sfânta Măria Mică, unde s-au distrat toţi ţiganii, şi aici, aproape de casă, m-am trezit atacat cu pietre. Erau vreo 20 de inşi în drum, aci în intersecţie la Barieră şi m-am dat jos din maşină că dădeau cu pietre. Atunci am sunat la Poliţie şi ei au plecat. Am venit acasă şi aici iar m-am trezit cu pietre. Nu ştiu pentru ce se întâmplă toate astea. Eu veneam liniştit de la petrecere, asta pot să spun", declară Ion Priboi, bunicul Alunei.

De la furcă, la pietre şi topoare

Bătrânul care în vară se înarmase cu furca pentru a se asigura că Aluna nu rămâne nemăritată este acuzat de rudele celeilalte fete, Olga, de faptul că, prin înţelegerea pe care a făcut-o pentru a-şi mărita nepoata la Strehaia, a lăsat-o pe aceasta fără bărbat. Olga a fost trimisă acasă de cel care a preferat-o pe Aluna, deşi fetele sunt rudă între ele, iar bărbatul lor le-a luat aurul la fiecare. La rândul său, Ion Priboi este acuzat de cealaltă familie că s-ar fi dus noaptea cu toporul în curtea acesteia pentru a-şi face singur dreptate. "A venit noaptea cu toporul peste noi, că au crezut vecinii care au magazin că au venit hoţii peste ei. A intrat în casă dar a găsit-o doar pe fata de un an şi a plecat. El a dat primul cu pietre, nu noi. El ne-a stricat familia. Păi Olga a plecat la Strehaia fată mare şi a venit virgină după ce a răpit-o cel cu care s-a căsătorit apoi. A violat-o ăla atunci şi am preferat să facem nunta ca să fie pace. A ţinut-o pe la Filiaşi, Poliţia ştie tot că eu atunci am plătit 50 de maşini şi am plecat acolo şi doar Poliţia ne-a făcut să nu ne luăm atunci la bătaie. De data asta nu ştiu cât mai suportăm", spune Ion Priboi, tatăl Olgăi, care declară că lui nu-i va mai da nimeni galbenii înapoi şi nici fecioria fetei, problema cea mare fiind că niciun ţigan nu se va mai însura cu ea.

Aceeaşi problemă îl măcina în vară şi pe bunicul Alunei, care, după ce a ameninţat cu furca şi-a văzut nepoata măritată din nou. Mai multe echipaje de Poliţie au venit ieri la faţa locului înainte ca scandalul să degenereze într-o bătaie, şase persoane fiind duse la sediul Poliţiei Municipale pentru a fi audiate. Acestea se vor alege cel mai probabil cu amenzi.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: