Alunecări de teren la Prigoria. Casele sunt pe punctul de a se prăbuși

Situație disperată pentru câțiva dintre cetățenii comunei Prigoria. Oamenii din satul Dobrana stau cu frică în sân că în orice moment locuințele lor s-ar putea prăbuși. Situația trenează de aproape trei ani și deși oamenii au sesizat autoritățile județene, conducerea Consiliului Județean nu a luat nicio măsură până acum. Au făcut doar fotografii acum un an și de atunci nimic.

Alunecările de teren din comuna Prigoria au afectat drumul județean care face legătura cu Alimpești și Roșia de Amaradia dar și conducta principală de apă care alimentează toată localitatea. În primul rând însă, alunecările de teren au distrus câteva case care abia se mai țin pe picioare. ”Pică pe mine. Mi-e frică, e crăpată pe toate părțile. Eu sunt născut și crescut în casa aceasta. De vreo trei ani a început să plece terenul. Sunt dispus să plec de aici că nu am unde să stau, să-mi dea o cămăruță undeva și plec. Mi-e frică că pică pe mine noaptea în somn, stau cu frică”, a spus Dumitru Ceplean, localnic. Deși trăiesc sub teroare, unii dintre localnici nu au unde să se ducă. ”Îmi este teamă, am nepoți mici și copii. Au căzut și tavanele, sunt dărâmate, e vraiște. Eu locuiesc aici că nu am unde să mă duc, e casa mea, nu numai la mine este așa, sunt mai multe familii. Eu am dat milioane pe lemne ca să ies din iarnă că e crăpat tot pe la geam, intră și gerul”, a spus Aurelia Pârjol, localnică din Prigoria.
Viceprimarul comunei, Valeriu Cotojman, povestește că în urmă cu un an reprezentanți ai Consiliului Județean s-au deplasat la fața locului și au văzut care este situația oamenilor. De atunci însă nu s-a mai auzit nimic din partea autorităților județene. ”Sunt alunecări de teren, au afectat și drumul județean și conducta principală de apă a comunei care vine de la stația din Călugăreasa. Am anunțat Consiliul Județean, au venit au făcut poze, au făcut un studiu să se apuce dumnealor de lucrări dar nu știm când. De un an de zile există această situație și este riscul sporit să se rupă conducta principală de alimentare și comuna să rămână fără apă potabilă, drumul să se ștranguleze și rupem legătura cu Alimpești, cu Roșia de Amaradia și cu restul comunei”, a spus viceprimarul comunei Prigoria, Valeriu Cotojman.

Vizualizări: 374

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: