Ambulanţa Gorj are un nou comitet director

Trei directori şi asistentul şef al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj au fost revocaţi ieri din funcţie. Decizia de schimbare a membrilor comitetului director aparţine Ministerului Sănătăţii şi a fost luată după ce in urma unui control a ieşit la iveală faptul că persoanele în cauză au săvârşit o serie de nereguli, care au dus la producerea unui prejudiciu de zeci de miliarde de lei vechi în bugetul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj. Elena Băiatu, fosta director economic ocupă acum funcţia de economist în cadrul SJA Gorj, Gherghe Valeria, fosta directoare medicală este acum un simplu medic, iar fostul director tehnic în persoana lui Mircea Bunăiaşu este acum inginer auto în cadrul SJA Gorj.

Elena Băiatu, directorul economic, Valeria Gherghe, directorul medical, Mircea Bunăiaşu, directorul tehnic şi asistentul şef Maria Golumbeanu sunt cei patru membri ai comitetului director al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Gorj ce au fost schimbaţi ieri din funcţie. „Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă către Direcţia de Sănătate Publică Gorj prin care s-a comunicat mai multe măsuri ce trebuiesc luate printre care şi revocarea din funcţie a întregului comitet director. Am fost informaţi şi noi despre acest lucru, ştiam că o să se întâmple asta am discutat cu oameni şi am găsit şi înlocuitori. Astfel, noul director economic este Ioana Baroianu, pe funcţia de director medical a fost numită Gabriela Badiu, iar pe funcţia de asistent şef Luigi Drăghici urmând  ca pentru funcţia de director tehnic să propunem o persoană în perioada următoare”, a precizat Ana Duma, director SJA Gorj.

Noii directori au planuri mari

Noii membri ai comitetului director al Serviciului de Ambulanţă Gorj nu au fost luaţi prin surprindere ieri când li s-a comunicat că vor ocupa funcţii de conducere. Ionela Baroianu, noul director economic, a fost până de curând angajată a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj, unde a ocupat ani în şir funcţia de consilier economic. Ea lucrează în sistemul sanitar din 1999. „Mi s-a propus să fiu director economic în urmă cu doar câteva zile, nu am mai ocupat niciodată o funcţie de conducere,  dar am acceptat întrucât consider că sunt capabilă pentru a prelua atribuţiile şi îndeplini aşa cum trebuie sarcinile ce-mi revin”, a spus aceasta.

Gabrielei Badiu îi plăcea mai mult să fie medic însă a acceptat să facă parte din comitetul director pentru a contribui la eliminarea problemelor cu care se confruntă în prezent Serviciul Judeţean de Ambulanţă Gorj, fie ele medicale, financiare sau de altă natură. „Îmi place mai mult să fiu în teren, să salvez vieţi, dar dacă SJA are nevoie de mine am acceptat o funcţie de conducere, cea de director medical”, a spus medical Gabriela Badiu.

Luigi Drăghici noul asistent şef al SJA Gorj spune că nu s-a aşteptat să-i ia locul Mariei Golumbeanu. „Eu îi ţineam locul în această perioadă Mariei Golumbeanu, ea fiind în concediu, dar nu mă aşteptam să fiu numit în această funcţie”, a spus acesta. El a fost până ieri asistent principal, atribuţiile pe care aceasta le avea vor fi preluate de Maria Golumbeanu, fosta asistentă şefă.

Aldescu: „Ambulanţierii au avut mult de suferit”

Revocarea comitetului director a avut loc ca urmare a numeroaselor nereguli depistate de către Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii în urmă cu două luni când au efectuat un control la SJA Gorj, după ce liderul de sindicat Cristian Aldescu le-a sesizat cele constatate de Curtea de Conturi, respectiv lipsa a patru tone de combustibil, producerea unui prejudiciu de 37 de miliarde de lei vechi prin nefacturarea către CJAS Gorj a mai multor servicii  în vederea decontării precum şi multe alte nereguli. „Ambulanţierii au avut mult de suferit din cauza vechiului comitet director. Nu s-au achiziţionat echipamente de lucru, nu a fost reabilitată clădirea, nu au fost cumpărate ambulanţe noi şi asta din cauză că s-au pierdut zeci de miliarde din cauza neregulilor efectuate de către cei care ar fi putut şi ar fi avut obligaţia de altfel să gestioneze lucrurile în aşa fel încât să nu se ducă zeci de miliarde pea pa sâmbetei”, a precizat Cristian Aldescu.

Galerie foto



Vizualizări: 383

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: