Învăţători de la „Teologic“, plătiţi pentru ore suplimentare inventate

Mai multe învăţătoare de la Liceul Teologic au găsit un mod foarte simplu de câştiga mai mulţi bani. Acestea au băgat zeci de milioane în buzunar fără să mişte măcar un deget. Cele patru învăţătoare au fost remunerate pentru zeci de ore suplimentare care nu ar fi avut ce căuta la un învăţător. Situaţia a fost confirmată şi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Pentru aceste ilegalităţi este suspectată tot secretara liceului, Ligia Tăcutu, cea implicată în scandalul burselor pentru elevi.

Din ore suplimentare inventate s-au încasat ilegal de cadrele didactice de la Teologic  peste 100 de milioane de lei vechi. Cea care mijlocea afacerea cu ore suplimentare este cunoscuta secretară a unităţii, urmărită penal pentru furtul burselor câştigate de elevii merituoşi ai unităţii. În cadrul unităţii Ligia Tăcutu se ocupă de salarizare şi, implicit, de împărţirea banilor. Aşa se face că una dintre învăţătoare lua 11 milioane pe lună pentru ore suplimentare. Pe lângă salariul primit pentru norma alcătuită din 16 ore, care ajungea la 16 milioane de lei vechi, aceasta mai primea bani pentru zece ore suplimentare pe săptămână. Învăţătoarele şi-au pus banii la saltea înaintea tăierilor de 25% anunţate. Astfel, pe parcursul timpului, o învăţătoare a adunat nu mai puţin de 60 de milioane de lei vechi pentru timpul în care a stat acasă. Celelalte nu au fost însă atât de lacome, încasând doar 20 de milioane de căciulă. Una dintre acestea este în prag de pensionare.

Profesorii lacomi returnează banii

Veselia nu va dura însă prea mult. Lacomii învăţători vor trebui să returneze toţi banii primiţi pe nedrept. Banii trebuie recuperaţi până la 1 ianuarie. Situaţia creată în interiorul acestei şcoli a ajuns şi la urechile inspectorului şcolar general, Iustin Paralescu, care spune că dascălii trebuie să returneze banii. Conducerea unităţii nu a dorit să ofere foarte multe detalii în acest sens, pe motiv că acest tip de probleme trebuie rezolvate în interiorul şcolii. Paralescu nu a putut răspunde dacă învăţătoarele vor fi sancţionate pentru fapta lor, solicitând timp pentru a studia problema.

Vizualizări: 137

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: