Ambulanţe înzăpezite, două femei au murit

O femeie gravidă a murit, luni după-amiază, într-o ambulanţă a Serviciului de Ambulanţă Tulcea, în timp ce era transportată la Spitalul Judeţean Constanţa, starea sa agravându-se pe timpul transportului, când femeia a intrat în stop cardiac. Tot luni, o tânără de 25 de ani din Vaslui a murit în urma unui stop cardiac, ambulanţa neajungând la timp.

Directorul Serviciului de Ambulanţă Tulcea, Dumitru Vâlcu, a declarat că femeia a făcut stop cardiac la jumătatea distanţei dintre Tulcea şi Constanţa, în apropierea localităţii Cogealac, şi, deşi au fost făcute manevre de resuscitare, femeia nu a mai putut fi salvată. El a mai spus că, din discuţia avută cu asistenta din localitatea de unde era femeia, a aflat că aceasta nu era luată în evidenţă ca fiind gravidă. "Se pare că femeia a ascuns sarcina, nu a fost nici monitorizată, a mai avut o sarcină gemelară, în urmă cu câtva timp, şi la fel, nu a fost monitorizată. A născut doi copii care au murit. Femeia mai are patru copii", a precizat Dumitru Vâlcu.

Potrivit aceleiaşi surse, femeii, care era din localitatea Ostrova, judeţul Tulcea, i s-a făcut rău luni dimineaţă, în jurul orei 10.00, şi cu ajutorul unui utilaj a ajuns la dispensarul din localitate, de unde a fost preluată de o ambulanţă cu o asistentă, autosanitara plecând către Spitalul Judeţean din Tulcea. Dumitru Vâlcu a mai precizat că, în jurul orei 12.00, autosanitara a ajuns la intersecţia de la drumul naţional care făcea legătura cu municipiul Tulcea, însă şoseaua era blocată în acel moment. După aproximativ trei ore, constatându-se că drumul nu a fost deblocat, a fost luată decizia ca ambulanţa să se îndrepte către Constanţa, drumurile de acces către Spitalul Judeţean fiind libere, a explicat Vâlcu. Potrivit lui Dumitru Vâlcu, decesul femeii a fost declarat în jurul orei 18.00.

În cazul celuilalt deces, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat, a declarat că, luni, la ora 15.20, a fost solicitată intervenţia unei ambulanţe în localitatea Deleni, din judeţul Vaslui, pentru o pacientă de 25 de ani, care era inconştientă. Ambulanţa care a fost trimisă să o preia pe tânără s-a înzăpezit pe DJ 245 T, în localitatea Bulboacă, la trei kilometri de Deleni, astfel că în zonă a fost trimisă, de către Primăria localităţii o autoşenilată care a preluat pacienta şi a transportat-o la salvare. Femeia a fost preluată de echipajul medical în stop cardiac, însă, în pofida încercărilor de resuscitare, aceasta nu a mai putut fi salvată.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: