Viscolul a făcut prăpăd la Rânca

Vreme rea a făcut prăpăd la Rânca înainte chiar ca turiștii să apuce să urce spre stațiune pentru a petrece aici Crăciunul și, eventual, Revelionul. Vântul a suflat cu putere încă de duminică noaptea, dar marţi în zori a ajuns și la 100 de kilometri la oră, doborând mai mulți brazi.

Zeci de arbori au fost trântiți în câteva clipe, unii dintre ei ajungând chiar și pe pensiunile construite în zonă. Proprietarii a două astfel de construcții afectate de copacii doborâți nu ajunseseră încă ieri în stațiune pentru a vedea ce s-a întâmplat, dar e cert că dacă vor dori să petreacă sărbătorile aici vor avea nevoie mai întâi de niște muncitori și de aprobare de la pădurari pentru a tăia brazii de pe proprietățile lor.

Vântul a făcut ravagii și printre căsuțele din lemn pe care comercianții le aveau pe Transalpina, unde vindeau suveniruri în special. Câteva dintre acestea au fost luate pur și simplu pe sus și împinse dincolo de șosea, pe o vale, resturile rămase din ele putând fi observate pe marginea drumului sau pe zăpada înghețată. Arborii au căzut și pe Transalpina, drumarii intervenind prompt pentru a asigura fluidizarea traficului, neexistând mașini lovite sau oameni blocați din această cauză. „A suflat cu peste 100 la oră și azi noapte, când a fost și cel mai puternic. Au căzut brazi, a smuls table și țigle din acoperișuri, asta e la munte. Azi noapte a fost cel mai rău, se auzea șuierând de ziceai că pică toată cabana pe tine”, a spus unul dintre proprietarii de pensiuni din Rânca.

zapada_ranca

Pe pârtie turiștii nu s-au dat însă duși așa de ușor și au profitat de zăpadă și de faptul că sunt în mini-concediul de Crăciun, zeci de persoane venind pentru a schia. „Nu contează cum e vremea, chiar dacă de dimineață vântul a bătut foarte tare. Acum s-a mai potolit. Pârtia e bună, iar viscolul se sperie de noi și de soare dacă mergem pentru a schia”, a spus o turistă venită din Craiova. Rânca are în această perioadă majoritatea pensiunilor ocupate la capacitate maximă, mii de oameni fiind așteptați să vină pentru a petrece de Crăciun și Anul Nou. Drumarii promit și ei că, la nevoie, își vor face treaba și vor asigura fluidizarea traficului, în stațiune fiind utilaje care să intervină în cazul unor ninsori sau dacă viscolul va crea probleme noi.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: