Cu maşina furată în vitrina unei şcoli de şoferi

Un tânăr de 19 ani din Bălești a ajuns duminică dimineață în arestul IPJ Gorj după ce cu câteva ore înainte a produs un accident rutier despre care taximetriștii au părut să fie cei mai interesați, asta după coloanele de mașini cu care aceștia au trecut pe la locul evenimentului rutier pentru a vedea ce s-a întâmplat. Evenimentul a avut loc în centrul orașului și era normal ca interesul să fie maxim pentru cei interesați să vadă ce s-a întâmplat.

Accidentul produs la puțin timp după miezul nopții, în noaptea de sâmbătă spre duminică, a avut loc pe strada Popa Șapcă. Un tânăr de 19 ani, care nu avea permis, dar care era băut bine, a furat un autoturism pentru o plimbare prin oraș. Nu a mers însă prea mult pentru că l-a înfipt repede în vitrina unei școli de șoferi, Robert Toboș grăbindu-se parcă să se înscrie la cursuri pentru a-și lua permisul de conducere. Mașina scăpată de sub control a făcut prăpăd, distrugând complet geamurile termopan și ușa de acces în birourile școlii de șoferi.

Proprietarul mașinii este o doamnă care locuiește în zona centrală, soțul acesteia fiind cel care a mers la Poliție pentru a da declarații. El, de altfel, nici nu a știut de la început despre ce este vorba, după producerea accidentului aflând că este mașina sa. Omul spune că avea o cheie de rezervă în torpedo, iar Toboș a reușit să intre în autoturism și să găsească destul de repede cheia respectivă. „Nu știu cum a făcut, cum a intrat și nu știu cum a plecat pentru că în spatele mașinii mai aveam parcată o alta, tocmai pentru a o bloca. În față era un gărduleț de la un spațiu de joacă și înțeleg că pe acolo a plecat, a lovit o altă mașină și a ieșit în stradă”, a spus proprietarul.

Sediul şi maşina au nevoie de reparaţii

O mare parte din sediul școlii de șoferi are nevoie de reparații capitale, vitrina dinspre strada Popa Șapcă fiind complet distrusă. Un reprezentant al școlii de șoferi a venit imediat la locul accidentului, mai ales că alarma s-a declanșat și agenții unei firme de pază au fost puși în alertă. „M-au sunat alte persoane și am venit aici ca să văd ce s-a întâmplat, iar ce a fost mai departe știți și dumneavoastră deja. Paguba cred că el o va suporta. Peste noapte sediul o să rămână așa cum este, avem băieții de la pază, iar după asta, de mâine dimineață vedem cum reparăm”, a spus reprezentantul școlii de șoferi.

De mari reparații are nevoie și autoturismul implicat în accident, mașina fiind șifonată serios. A fost scoasă cu greu dintre resturile de termopane și nu are asigurare CASCO, fiind o mașină nu tocmai nouă. Avea însă rezervorul de combustibil plin pentru că proprietarul urma să plece cu ea la drum ieri dimineață, iar dacă nu făcea accident, hoțul fără permis ar fi putut să se plimbe mult și bine cu ea prin oraș.

Tânărul a ajuns după gratii

Individul care a produs accidentul a încercat să fugă de la locul evenimentului, dar o patrulă de Poliție aflată în zonă l-a prins repede, înainte ca acesta să apuce să facă prea mulți pași. Echipajul aflat în zona centrală a venit repede la locul accidentului și l-a prins pe Toboș la scurt timp după ce a coborât din autoturism și încerca să plece de acolo. Șoferul a fost identificat după ce a fost dus la secție, el fiind un tânăr din Tămășești pentru care medicii vor face nu doar rezultatul testelor de alcoolemie, ci și pe cel privitor la un eventual consum de droguri, un dialog cu el fiind destul de greu de realizat după producerea evenimentului rutier. „Tânărul respectiv nu deține permis de conducere, iar în urma testării cu aparatul alcool-test a rezultat o alcoolemie de 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere, precum și pentru furt calificat”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Lucian Stroe.

Robert Toboș a fost reținut ieri dimineață pentru 24 de ore, după o noapte de audieri la Poliție și Parchet, el urmând să fie prezentat și unei instanțe de judecată cu propunere de arestare preventivă, fapta sa fiind considerată una destul de gravă. Norocul lui a fost că în momentul producerii accidentului nu au fost persoane pe trotuar sau în sediul firmei pentru a fi rănite, faptele de care este acesta acuzat putând să îi aducă până la 7 ani de închisoare, dacă va fi găsit vinovat.

Vizualizări: 168

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: