Ambulanţele, dotate cu inele antifurt

Toate cele 36 de salvări ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Gorj au fost dotate cu inele care să contorizeze alimentarea cu combustibil a autospecialelor, pentru a reduce posibilitatea furtului de combustibil.

Măsura a fost luată după ce un raport al Ministerul Sănătăţii a arătat lipsa  a 18 tone de combustibil. Pentru că încă nu a reuşit să identifice şoferii vinovaţi de lipsa celor 18 tone de motorină, directorul Marian Niculescu ia măsuri de precauţie. „După ce am văzut în raportul de la minister pierderea de 18 tone de combustibil mi-am dat seama că nu putem ţine situaţia sub control şi nu putem verifica fiecare şofer decât în felul acesta ca să nu mai ia motorină în alte recipiente”, spune Niculescu.

Aceste inele sunt închiriate, iar ambulanţa Gorj plăteşte lunar un euro pentru fiecare dispozitiv folosit. „Au fost instalate 36 de inele, pe toate salvările. În felul acesta putem supraveghea mai uşor unde se alimentează ambulanţele, dar şi cantitatea. Inelele încep să înregistreze din momentul în care se atinge cu pompa inelul. Noi avem o evidenţă şi vedem exact cât a alimentat fiecare salvare”, a declarat Marian Niculescu, manager interimar SJA Gorj.

Pe o ambulanţă lucrează mai mulţi şoferi, iar aceştia cred că montarea acestor inele la rezervoare este un lucru bun. „Pe o salvare lucrează chiar şi 5-6 şoferi. În felul acesta suntem siguri că nu mai sunt înregistrate lipsuri de combustibil şi nu se mai alimentează şi în alte recipiente. Nu mai suntem stresaţi că ieşim lipsă la motorină”, a declarat Victor Ilie, ambulanţier.

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: