Amenajarea peisagistică la stadion se apropie de final

Lucrările pe care Edilitara le mai are de efectuat în jurul stadionului sunt aproape de finalizare. Joi s-au încheiat şi lucrările de plantare a arborilor ornamentali în faţa acestuia şi se mai lucrează doar la spaţiile în care se vor planta flori şi gazon.

Lucrările din jurul stadionului sunt pe final şi în curând nu se va mai putea spune că se lucrează la amenajarea peisagistică, pentru că odată cu plantarea panseluţelor şi a gazonului în rigolele deja umplute cu pământ se va încheia şi această lucrare.

Practic stadionul poate fi inaugurat chiar şi în septembrie dacă se urgentează realizarea documentaţiei pentru recepţia lucrărilor efectuate în cei aproximativ şase ani de când vechiul stadion a fost demolat.

Primarul Marcel Romanescu nu vrea să avanseze o dată exactă, dar a precizat că a purtat discuţii pentru urgentarea întocmirii documentelor cu directorul AICI Cluj, una dintre firmele care au construit stadionul. „Eu vreau să cred că până în octombrie vom finaliza toate procedurile de recepţie dar ar fi incorect din partea mea să dau un termen exact în acest moment. În afară de discuţiile telefonice şi de întâlnirea cu directorul general al AICI Cluj, care a fost la mine în birou, şi cu care am discutat să ne întâlnim în perioada următoare pentru demararea recepţiei, nu pot face mai mult. Asta e singura modalitate pe care o am la dispoziţie de a încerca într-un fel să discut cu cei care au încheiat acel contract să finalizeze procedurile de recepţie urgent”.

Ultima dată de inaugurare a stadionului a fost avansată de reprezentanţii FRF şi ai CNI, care au vorbit despre un meci al echipei naţionale de tineret care ar putea avea loc pe stadionul din Târgu Jiu la începutul lunii octombrie. Construcţia propriu-zisă a stadionului a costat în primă fază 22 de milioane de euro, dar după finalizarea acestuia, în 2017, lucrările au stagnat timp de doi ani pentru că nu au fost alocaţi banii pentru racordarea la utilităţi şi amenajările exterioare, în 2019 fiind suplimentată suma cu încă 5 milioane de euro.

Vizualizări: 1,388

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: