Pandurii şi-a prezentat viitorul: Filip şi Rasoveanu

Pandurii Târgu Jiu se poate lăuda în acest sezon cu un aspect deosebit de important în Liga 2, acela că nu a apelat la numeroase transferuri pentru a îndeplini regula Under 20. Gorjenii au promovat tineri din propria pepinieră, aşa cum fac an de an, Filip şi Rasoveanu fiind cei doi copii crescuţi la Centrul de Copii şi Juniori al clubului târgujian care au debutat deja de la 16 ani la prima echipă.

La finalul fiecărei etape din Liga 2, site-ul frf.ro analizează evoluțiile tinerilor fotbaliști din Liga 2 Casa Pariurilor. În această ediție 2019-2020 a campionatului, cluburile trebuie să folosească pe durata întregii partide cel puțin doi fotbaliști Under 20, fiind eligibili jucătorii născuți începând cu 1 ianuarie 2000.

În lotul echipei Pandurii sunt mai mulţi jucători Under 20, printre aceştia şi cei doi tineri care miercuri au fost prezentaţi de antrenorul Adrian Bogoi ca fiind cei mai tineri fotbalişti din lot. „Promovăm şi copii de la juniori, chiar de 16-17 ani şi unul dintre ei chiar a marcat un gol la ultimul meci, şi pe viitor vom avea aceeaşi politică de promovare şi încurajare a tinerilor”, a spus antrenorul pandurilor.

Ovidiu Rasoveanu şi Radu Filip sunt cei doi juniori promovaţi, care joacă de la începutul acestui sezon pentru echipa de seniori a clubului. Ambii au crescut la clubul târgujian de la 7 ani, fiind antrenaţi la grupele de copii de Eugen Pădureanu.

Ulterior Ovidiu Rasoveanu a mers la o şcoală de fotbal din Cluj pentru doi ani, dar a revenit în urmă cu doi ani la Pandurii. Acesta este unul dintre jucătorii care a evoluat titular în toate cele trei meciuri de campionat disputate în acest sezon de Pandurii, şi este şi primul marcator al echipei din noul sezon, el înscriind golul reuşit de Pandurii în deplasare la meciul cu CSM Reşiţa.

Şi Radu Filip a debutat în acest sezon la Pandurii, deşi a împlinit recent 17 ani şi a jucat o repriză în meciul cu ASU Poli Timişoara. Alţi juniori Under 20 care au fost folosiţi de Pandurii pe parcursul meciurile din acest sezon sunt Nichifor şi Vişan, primul titular în toate cele trei partide, iar Vişan a evoluat în meciul cu Turris şi cel de la Reşiţa.

În total, FRF a specificat că în cea de-a treia etapă au evoluat 59 de fotbaliști Under 20. Dintre aceștia, trei au reușit să își treacă numele pe lista marcatorilor, Ionuț Păun și Costin Ciucureanu de la Concordia Chiajna, ale căror goluri au fost decisive în succesul, 2-1, cu Farul, și Ovidiu Rasoveanu de la Pandurii Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: