Amendă pentru şoferul cisternei răsturnate la Tismana

Şoferul care conducea cisterna încărcată cu GPL, răsturnată, marţi, în pădurea Dumbrava Tismana, a fost sancţionat de către poliţişti cu o amendă de 480 de lei. Sancţiunea respectivă a fost aplicată conform art. 101, alin. 1, pct. 9  din O.U.G. nr. 195/2002, conducătorul auto nerespectând limita de viteză impusă de actul normativ în condiţii de ploaie şi în curbă periculoasă.

          „Din primele cercetări efectuate s-a constatat că Petrică B., de 28 ani, din judeţul Hunedoara, în timp ce conducea o autospecializată, din direcţia Tg. Jiu în direcţia Baia de Armă, la km 25+300, punctul Dumbrava, într-o curbă la stânga semnalizată corespunzător, nu a adaptat viteza de deplasare la condiţiile de drum (carosabil umed) şi s-a răsturnat pe partea dreaptă în şanţul de pe marginea părţii carosabile. Având în vedere că accidentul de circulaţie s-a produs din culpa conducătorului auto care nu a redus viteza de deplasare, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pentru nerespectarea prevederilor art. 101, alin. 1, pct. 9  din OUG. nr. 195/2002, republicată, privind circulaţia pe drumurile publice, cu amendă în cuantum de 480 lei”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Gorj.

Accidentul a avut loc pe DN 67D, traficul rutier fiind deviat timp de mai multe ore pe rute ocolitoare, timp în care o macara a repus pe carosabil cisterna încărcată cu 10 tone de gaz lichefiat.

Vizualizări: 123

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: