Amendaţi pentru că nu au şters morţii din listele electorale

Cinci primării din Gorj au fost sancţionate de către Autoritatea Electorală Permanentă din cauza unor nereguli în listele electorale de la alegerile parlamentare. Sancţiunile au venit în urma unor controale efectuate la nivel naţional, la sfârşitul lunii trecute. Autoritatea Electorală Permanentă va continua să efectueze controale de acest gen în vederea pregătirii cadrului potrivit desfăşurării alegerilor prezidenţiale de anul acesta.

Autoritatea Electorală Permanentă a efectuat un număr de 141 de controale, la nivel naţional, în perioada 25-29 august, în scopul îndeplinirii principalelor obiective ale activităţi de instruire şi control electoral. Deşi a trecut ceva timp de la alegeri, cinci primării din Gorj au surpriza neplăcută de a se trezi cu sancţiuni venite din partea Filialei Sud-vest Oltenia a Autorităţii Electorale Permanente. Primăriile Dragoteşti, Fărcăşeşti, Urdari şi Ioneşti s-au ales cu câte o amendă în cuantum de 1.000 de lei, în timp ce Primăria Ciuperceni a primit doar un avertisment din cauza nerespectării legii pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului. Deşi spun că neregulile nu erau atât de mari încât să fie sancţionaţi, primarii gorjeni au şi plătit amenda. „N-au fost nereguli în organizarea alegerilor. Este vorba doar despre o greşeală a funcţionarilor din primărie. Persoanele decedate trebuiau radiate din listele electorale în 24 de ore, dar noi le-am radiat în două-trei zile. Nu era cine ştie ce, secretara primăriei nu a ştiut acest termen. Dacă îl ştia îi radia rapid din calculator că nu era mare lucru. Vineri, am fost înştiinţaţi că am fost amendaţi, iar luni am şi plătit amenda. De fapt, am şi depus chitanţa la Prefectură”, a declarat Mihai Calotă, primarul de la Urdari.

Primarul de la Ioneşti spune că va acorda o mai mare atenţie acestor termene la alegerile prezidenţiale. „În termen de 24 de ore după deces trebuia să se opereze în registru. Nu s-a respectat acest termen, a fost o neglijenţă, s-a constatat, s-a sancţionat, iar de acum încolo n-o să mai fie”, a declarat Marian Tătaru, primarul de la Ioneşti.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: