Primarii acuză criterii politice la numirea directorilor de şcoli

Mai mulţi primari s-au arătat nemulţumiţi de schimbările pe care le-a făcut generalul de la Inspectoratul Şcolar, Ion Işfan, în rândul directorilor din învăţământ. Aceştia spun că numirile s-au făcut pe criterii politice şi fără consultarea autorităţilor locale. Unii primari ameninţă că nu vor colabora cu noii manageri ai unităţilor şcolare.

Primarul din Târgu Cărbuneşti, Mihai Mazilu, spune că schimbarea directorilor Şcolii Gimnaziale “George Uscătescu” din localitate s-a făcut pe criterii politice, fără a se ţine cont de experienţă, studii şi recomandările autorităţilor. La această şcoală a fost schimbat atât directorul plin Cristina Drăghici, care a fost înlocuită cu Dănuţ Birău, cât şi directorul adjunct, pe acest post fiind delegat Florin Şendroiu. “Încă o ispravă politică marca PSD. Nu am fost consultat, nu am fost întrebat. Este un învăţător care a fost pus director, nu are pregătirea necesară, nu are studii superioare pe învăţământ. La aceşti oameni “cu cinste” care conduc judeţul te aştepţi la orice. Celor care sunt la putere cred că le injectează răutate pesedistă, spun asta pentru că s-a politizat şi învăţământul, ceea ce este o crimă, zic eu. Acum doi ani, când am pus echipa managerială de atunci, generalul mi-a spus că primarul este suveran şi el pune directorul la unităţile de învăţământ, astfel încât conlucrarea între şcoală şi primărie să fie foarte bună. S-a umblat pe uşa din dos, pe la toate forurile şi pe aici, şi pe la Bucureşti. Munca de partid trebuie răsplătită, dar la C.A.P. sau în altă parte, nu şi în cazul învăţământului”, a declarat Mihai Mazilu, primarul oraşului Târgu Cărbuneşti.

Primarul anunţă de pe acum că nu va colabora cu noua conducere a şcolii. “Colaborarea mea cu managerul va fi zero, colaborarea cu actul de învăţământ va fi la fel ca până acum pentru că nu trebuie să facem ambiţii pe spinarea acestuia. Nu sunt de acord cu numirile făcute pe uşa din dos. Mie jigodelile nu-mi plac. Asta cu siguranţă o să se simtă în viitorul foarte apropiat, în această şcoală de 600 de copii care coordonează încă 5 şcoli”, a mai spus primarul Mihai Mazilu.

Dănuţ Birău, lider PSD Cărbuneşti, va conduce în anul şcolar 2014-2015 şcoala din Tg. Cărbuneşti. Acesta are calitatea martor într-o anchetă, dat fiind faptul că a fost şeful comisiei de bacalaureat la Bustuchin, unde există suspiciunea că a fost fraudat examenul. 

Cotojman: Directorul adjunct a fost pus politic

Şi primarul din Roşia de Amaradia, Liviu Cotojman, s-a arătat nemulţumit de faptul că a fost schimbat directorul adjunct al liceului din localitate. Edilul spune că fostul director Nicolae Dragomir a fost înlocuit pe criterii politice cu Cristian Gâlcă. “E pus politic. Nu pot să comentez o decizie politică a celor de la inspectorat. Mi-aş dori ca măcar în învăţământ politicul să nu influenţeze. Cei care au funcţii de conducere să fie adevăraţii profesionişti. Atât timp cât pui un director care poate nu ştie să scrie bine sau a lipit afişe în campanie, ori strânge acum semnături şi pe criteriul acesta, că e membru la un partid, e groaznic pentru învăţământ. În Gorj, sunt fel şi fel de cazuri în care primează doar interesul de partid. Domnul Dragomir a fost unul dintre cei mai buni directori adjuncţi pe care i-a avut şcoala şi cred că putea să rămână în continuare, însă influenţa politică a primat”, a comentat primarul din Roşia de Amaradia.

Vizualizări: 159

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: