Opoziţia în CJ Gorj: Ruşine PSD! Replica PSD: Derbedeii!

Cei 13 consilieri PDL şi PNL au mers vineri la şedinţa Consiliului Judeţean îmbrăcaţi în tricouri albe pe care scria: „Ruşine PSD” şi „Consilierii şi primarii se aleg, nu se cumpără”. Aleşii opoziţiei au ales această ţinută în semn de protest după ce Guvernul a aprobat ordonanţa care permite traseismul politic. La apariţia consilierilor liberali şi democrat-liberali, cu mesajele anti PSD,  social-democrata Elvira Şarapatin nu s-a abţinut să exclame: „Derbedeii!”. Ba mai mult, a precizat că liberalilor ar trebui să le fie ruşine, pentru că PSD i-a făcut oameni.

Opoziţia a protestat împotriva ordonanţei care permite primarilor şi consilierilor locali să treacă la alte partide timp de 45 de zile. „Este o modalitatea a noastră de a protesta la o ordonanţă care vizează interese meschine”, a declarat Dragoş Păsărin, consilier judeţean PNL. Liberalii vor încerca să anuleze ordonanţa Guvernului. „Se încearcă, într-o perioadă foarte scurtă, să se anuleze această ordonanţă. Nu este normal ca pentru 45 de zile să dispui încălcarea legii, iar apoi să revii la situaţia iniţială. Nu ştiu ce situaţie de urgenţă este aceasta din moment ce a fost necesară o ordonanţă de urgenţă. Noi am convocat o şedinţă de Consiliu Judeţean care a fost declarată nulă pe motiv că nu era o situaţie de urgenţă. Acum este posibilă o lege?” se întreabă liberalul Orzan.

La rândul său, liberala Mădălina Ciolocoi crede că printr-o astfel de ordonanţă sunt atacate celelalte partide politice. „Considerăm că sunt atacuri în an electoral la celelalte partide. Sunt grave abateri de la legislaţia, democraţia şi Constituţia ţării, precum şi de la legile internaţionale”, a declarat Mădălina Ciolocoi.

Şarapatin: „PSD i-a făcut oameni”  

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, consideră că era necesară o astfel de ordonanţă pentru a stabiliza activitatea administrativă. „Liberalii au fost primii traseişti politici. Aceşti consilierii liberalii care au protestat îmbrăcaţi în tricouri cu mesaje împotriva PSD au uitat că au fost aleşi pe listele USL. Acum, liberalii s-au dus în ACL şi au bulversat activitatea administrativă prin intenţia lor de a încheia noi majorităţi. Au părăsit barca USL, iar acum vor să creeze instabilitate la nivelul consiliilor locale. Trebuia o stabilizare la nivelul administraţilor locale şi de aceea s-a dat această ordonanţă cu caracter temporar”, a declarat Ion Călinoiu.

Aluzie la promovarea liberalilor în Consiliul Judeţean a făcut şi pesedista Elvira Şarapatin. Asta după ce înainte de începerea şedinţei nu s-a abţinut să-i facă derbedei pe consilierii PDL şi PNL. „Propunerea mea ar fi să se încoloneze şi să meargă aşa prin centrul oraşului, seriozitate zero. Este opţiune lor de a purta asemenea tricouri, dar liberalii trebuia să ne spună nouă, pesediştilor, să ne fie ruşine pentru că i-am făcut pe ei din foarte mici, foarte mari pe timpul USL”, a declarat Elvira Şarapatin.

La rândul său, Andrei Maioreanu crede că această ordonanţă va pune la punct lucrurile. „Această ordonanţă vizează o reglare importantă la nivelul consiliilor locale pentru că au părut blocaje datorită unor orgolii politice, s-au blocat proiecte care puteau fi aprobate pentru dezvoltarea comunităţilor. În campania precedentă aţi văzut poziţiile unor aleşi locali faţă de PSD, acum lucrurile se pun la punct legal”, a precizat Andrei Maoireanu, consilier PSD.

ACL nu primeşte primari şi consilieri de la alte partide

Dan Vâlceanu, liderul consilierilor PDL, nu a fost surprins de reacţia social-democraţilor. „Nu mă aşteptam să le fie ruşine, dacă le era nu dădeau această ordonanţă. Ar trebui să ne fie ruşine pentru că Europa se uită la noi şi nu înţelege ce se întâmplă în România. Pesediştii vor ca toţi primarii să treacă la PSD, iar celelalte partide să fie desfiinţate, să revenim la situaţia dinainte de 1989, când era un singur partid şi un singur candidat la preşedinţie. Nu s-a mai pomenit, până acum, să ignorăm o lege timp de 45 de zile”, a declarat Dan Vâlceanu. Acesta a mai precizat că Alianţa Creştin-Liberală nu va profita de această ordonanţă. „ACL a luat o hotărâre: nu vom legitima niciodată prostiile lui Ponta. Am luat decizia de a nu primi în rândurile noastre primari şi consilieri locali de la alte partide”, a menţionat Dan Vâlceanu. Consilierii ACL spun că vor veni îmbrăcaţi la fel şi la următoarele şedinţe.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: