Care sunt primarii din Gorj hotărâţi să schimbe partidul

Ordonanţa care permite migraţia aleşilor locali în 45 de zile fără să-şi piardă mandatul a fost adoptată ieri de Guvern. Primii plecaţi din partidele care i-au susţinut pentru obţinerea funcţiei sunt primarii ce au coabitat cu PSD, făcându-le campanie social-democraţilor. Sunt şi edili locali care intenţionează să rămână independenţi. Alţii sunt indecişi în privinţa partidului la care vor adera. Cert este că primarii vor lua cu ei şi o parte din consilierii locali.

Ion Bârcă, primarul PDL de la Turburea, este primul care a anunţat că va îngroşa rândurile PSD. „Nici nu mai stau pe gânduri. Plec fluierând la PSD, cu toţi consilierii PDL şi lista de supleanţi. Îi grupez în şir indian şi vom merge la PSD să facem treabă. Eu şi aşa plecam la PSD, dar era mult mai greu”, a declarat Ion Bârcă.

Şi primarul de la Samarineşti va trece la PSD. „Dacă ordonanţa nu va fi contestată şi va rămâne în picioare, voi pleca la PSD. Nu ştiu ce vor face consilierii mei, dar s-au cam schimbat lucrurile şi în Consiliul Local. Este o întreagă harababură din cauza noilor majorităţi”, a declarat Marian Ardeiu, primarul de la Samarineşti.

Primarul liberal de la Bîlteni a anunţat că va părăsi Alianţa Creştin Liberală PNL-PDL. „Voi pleca la Partidul Liberal Reformator. Merg pe această nouă construcţie politică şi voi duce mai departe liberalismul. Cu siguranţă, voi lua cu mine şi câţiva consilieri locali. În acest sens voi discuta cu fiecare consilier în parte”, a declarat Gheorghe Păsărin, primarul de la Bîlteni.

Sunt şi primari indecişi în privinţa partidului la care vor pleca. „Încă nu ştiu ce voi face după adoptarea acestei legi, dar ce voi face eu vor face şi consilierii mei”, a declarat Radu Constantin, primarul PP-DD de la Ţicleni.

Nici primarul liberal de la Bărbăteşti nu este decis. „Nu ştiu ce voi face. Acum sunt în concediu şi nu vreau să mă gândesc la politică”, a declarat primarul Adrian Mangu.

„Mulţi primari şi consilieri vor rămâne independenţi”

Primarul de la Aninoasa crede că, odată cu aprobarea acestei ordonanţe, mulţi aleşi locali vor rămâne independenţi. Ilie Petroi ia şi el în calcul o astfel de variantă. „Noi am fost aleşi uninominal şi este o chestiune de normalitate să pleci la un alt partid în condiţiile în care nu te mai regăseşti într-o echipă. Eu, unul, iau în calcul şi opţiunea de a rămâne independent. După aprobarea acestei legi vor apărea mulţi consilieri şi primari independenţi. Astfel nu vor mai trebui să alerge ca nebunii la alegerile prezidenţiale, nu vor mai avea obligaţii politice şi nu vor mai plăţi cotizaţii la partid”, a declarat Ilie Petroi, primarul de la Aninoasa.

NU PLEACĂ

Sunt şi primari care rămân în ACL, chiar dacă s-a zvonit că ar pleca „Pe mine nu mă bucură şi nici nu mă deranjează această lege. Eu rămân la PDL, la fel ca şi consilierii mei”, a declarat Liviu Cotojman, primarul de la Roşia de Amaradia. Nici Constantin Bobaru nu va migra spre un alt partid, în ciuda speculaţiilor care se fac. „Voi rămâne la PNL, nu intenţionez să merg la PSD. Şi referitor la consilierii locali lucrurile sunt clare. La Bumbeşti Jiu, nu cred că sunt motive ca aleşii locali să migreze spre alte partide”, a declarat Constantin Bobaru, primarul de la Bumbeşti Jiu.

Vizualizări: 236

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: