PSD Gorj, acuzat că nu susţine proiectele PP-DD

Aleşii locali ai PP-DD Gorj se uită cu neîncredere către PSD. Aceştia nu ştiu dacă să mai treacă la acest partid care nu respectă majoritatea formată la Gorj acum câteva luni. Pe de altă parte, primarii şi consilierii se tem şi că ordonanţa care permite trecerea la alt partid va fi declarată neconstituţională şi nu vor să-şi piardă mandatele. „Dacă n-avem încotro, rămânem legaţi de glie”, a spus primarul PP-DD de la Tismana.

Aleşii locali ai PP-DD au fost convinşi de liderii partidului să-şi mai amâne plecarea la PSD pentru că şi-ar putea pierde mandatele până la sfârşitul anului. Primarul de la Tismana spune că va cere sfatul juriştilor săi înainte de a pleca din PP-DD. „În cadrul şedinţei de marţi seara ni s-a cerut să ne gândim bine şi să rămânem în actuala echipă. Eu şi cei cinci consilieri ai mei de la PP-DD nu ne-am decis încă dacă vom pleca sau nu din partid. Înainte de a face aceste pas voi solicita părerea juriştilor cu privire la consecinţe. Nu ne vom arunca acum cu capul înainte pentru că nu vrem să riscăm pierderea mandatelor. Dacă n-avem încotro, rămânem legaţi de glie”, a declarat Marian Slivilescu, primarul de la Tismana.

Nici primarul de la Ţicleni nu se grăbeşte să treacă la PSD. „Nu fac nici o înţelegere cu nimeni, rămân aşa cum sunt. Încă nu ştiu dacă există varianta de a rămâne independent”, a declarat Constantin Radu, primarul de la Ţicleni.

Nemulţumiţi că PSD nu se ţine de cuvânt

Mai mulţi reprezentanţi ai PP-DD au reclamat în şedinţa partidului faptul că social-democraţii nu se ţin de cuvânt. După ce anumiţi membri ai PP-DD au sesizat că PSD nu le-a dat funcţii de conducere la instituţiile deconcentrate aşa cum li promisese la încheierea protocolului, aleşii locali au precizat că majorităţile PSD-PPDD din teritoriu nu fncţionează. După alianţa din Consiliul Judeţean, PP-DD Gorj nu s-a ales decât cu funcţia de vicepreşedinte şi cu funcţia de inspector şcolar adjunct.

Primarul de la Tismana spune că a pierdut un proiect de hotărâre din cauza a doi consilieri PSD. „Eu voiam să trec la PSD pentru a avea o majoritate în Consiliu Local. La nivel de Consiliu Judeţean, noi am făcut majoritate cu PSD, însă în consiliile locale cei de la PSD nu fac majoritate cu noi. Am cerut, în cadrul şedinţei de partid, să ni se spună clar dacă protocolul mai este valabil sau nu. Ni s-au dat explicaţii neclare. Eu am ridicat această problemă pentru că în şedinţa Consiliului Local Tismana, de la sfârşitul săptămânii trecute, am pierdut un proiect de hotărâre din cauza a doi consilieri PSD. N-am întrunit voturile necesare pentru aprobarea unei hotărâri de patrimoniu. Era vorba despre rezilierea unui contract de comodat cu o asociaţie care nu şi-a respectat angajamentul de a da izlazul la oameni. Dacă în consiliul local nu ai majoritate, totul se transformă în circ”, a declarat primarul Slivilescu.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: