Amendaţi pentru că şi-au luat partea lor din parcarea Rodna

Proprietarii terenului de la parcarea de la Complexul Rodna nu reuşesc să-şi folosească proprietatea pentru că primăria Târgu-Jiu refuză să le acorde o autorizaţie de construcţie. În această situaţie, cei care deţin terenul nu pot decât să se uite cum le este folosit în continuare drept parcare, fără să poată face ceva, bineînţeles cu sprijinul municipalităţii. Pentru că au îndrăznit să-şi delimiteze proprietatea, oamenii s-au ales cu o amendă de 1000 de lei.

Maria şi Constantin Constantinescu şi-au recâştigat terenul din interiorul Complexului Comercial Rodna în anul 2006, în urma unei hotărâri judecătoreşti.

Din acel moment au încercat să obţină autorizaţie pentru a construi patru chioşcuri şi pentru a monta panouri publicitare. Primăria municipiului Târgu Jiu nu le-a eliberat autorizaţia pe motiv că terenul nu are drum de acces. Oamenii au decis să îşi facă singuri dreptate şi au delimitat terenul cu ţăruşi, pentru ca acest teren să nu mai fie folosit drept parcare de către Complexul Comercial Rodna.

Reprezentanţii primăriei susţin că aceştia nu vor primi autorizaţie pentru a construi pe acest teren, atâta timp cât nu există drum de acces către acesta şi că proiectul a fost sustras în timp ce în încăpere nu se afla nimeni. Primăria nu dă detalii despre faptul că a închiriat un teren ce aparţine soţilor Constantinescu. Mai mult, reprezentanţii primăriei o acuză pe Maria Constantinescu că a furat proiectul de autorizaţie din biroul unui funcţionar al instituţiei.

„Nu a fost dată autorizaţia de construcţie, nici nu se va da vreodată pentru că nu au drum de acces la teren. Colegii mi-au spus că actele au dispărut după ce au lăsat-o pe proprietară pentru puţin timp, singură în birou”, a precizat Ramona Evulescu,  purtătorul de cuvânt al  Primăria Târgu Jiu. „Terenul este al nostru, a fost moştenit de la părinţi, aici ne-am născut şi am crescut eu şi fratele meu şi îl vrem înapoi. Dorim să înfiinţăm pe acest teren patru chioşcuri, am depus proiectele la primărie şi refuză să ne dea autorizaţia motivând că eu aş fi intrat în primărie să fur proiectul, când eu nu aveam nici un interes să fac acest lucru”, a precizat Maria Constantinescu.

În urma cererilor pe care Maria Constantinescu le-a înaintat de-a lungul timpului primăriei municipiului Târgu Jiu pentru a-i fi eliberată autorizaţia de construcţie, femeia a primit o hârtie în care era anunţată să returneze actele pe care aceasta se presupunea că le-a luat.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: