Amenințări cu moartea în carieră? „Mi-a zis că mă va omorî!”

Scandal pentru un spațiu la Cariera Roșiuța. Sindicalistul Nicu Bunoaica a făcut plângere penală pe numele directorului de la Roșiuța, despre care spune că l-ar fi amenințat cu moartea. Bunoaica își dorește ca plângerea sa să fie analizată de procurorii din Dolj. Glumind pe marginea solicitării lui Bunoaica, directorul Constantin David a spus că îi dă spațiu, în biroul său.

Totul a pornit când Nicu Bunoaica a solicitat un spațiu pentru sindicatul său, la Cariera Roșiuța. S-a lovit de un refuz în cadrul Comisiei Mixte. Motivul? Nu are 100 de membri acolo, așa cum spune regulamentul. “Domnul Bunoaica are două spații, unul stabilit la înființare prin hotărâre judecătorească, unul la Cariera Lupoaia. Își mai dorește și altele, dar va fi în funcție de ce se stabilește la Comisia Mixtă. Și la Roșiuța își dorește un spațiu, dar o să primească un spațiu, chiar să împart spațiul meu cu domnul Bunoaica”, a spus Constantin David, la Tele3.

„La dvs. În birou sau unde?”, a fost întrebat de moderator. „Da, glumesc. Dacă are 15 puncte de lucru, o să-i dăm 15 spații. Și la Husnicioara, și la Roșiuța, și peste tot. Dacă este dreptul dumnealui, este ok. Sindicatele care o să aibă cel puțin 100 de membri la diferite subunități, s-a stabilit să primească un spațiu și la aceste subunități. La Roșiuța, are 25 de membri. Îi mai trebuie 75 să ajungă la 100. Trebuie să muncești pentru 75 de membri. E o muncă titanică. Trebuie să demonstreze că știe problemele oamenilor, să-i ajute, nu numai cu promisiuni și vorbe sterile”, a încheiat directorul Carierei Roșiuța.

„Mi-a zis că eu sunt persona non-grata și mă va omorî!”

Reacția sindicalistului de la Cariera Lupoaia nu a întârziat să apară. Nicu Bunoaica îl acuză pe Constantin David că l-ar fi amenințat cu moartea. „Nu contează asta, contează că eu am cerut conform contractului, nu cum au modificat ei în ultima comisie. Nu e cariera lui! Va avea mari probleme cu mine! Dar, asta-i viața. E 1-0 pentru el, dar poate să fie pentru mine mai târziu. El glumește, dar eu nu glumesc. M-a amenințat cu moartea când eu am fost la Roșiuța să cer spațiu. Am trei martori. Mi-a zis că eu sunt persoana non-grata și mă va omorî chiar dacă va fi el mort, se va trezi să mă omoare pentru că eu i-am stricat imaginea că el vrea să fie primar. El este zero pentru mine! Nu el îmi dă spațiu, îmi dă complexul!”, a fost reacția lui Nicu Bunoaica.

În urma acestui scandal, Bunoaica s-a plâns, în scris, și premierului României care l-ar fi îndrumat să se îndrepte Parchetului.

„Am înștiințat organele competente. Am făcut plângere și la primul ministru, am primit răspuns și mi s-a transmis să înștiințez organele competente. Am făcut plângere la Motru, am avut martori care au dat declarații și am cerut să nu se judece la Târgu Jiu, ci la Craiova. Este cel mai slab șef pe care l-a văzut mineritul până la ora actuală”, a mai spus Nicu Bunoaica.

Vizualizări: 3,228

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: