Amenzi pentru comercianţii de pe traseele turistice

Inspectorii sanitar-veterinari au efectuat, în perioada 09-15 iulie, controale la agenţii economici din: Târgu Jiu, Rovinari, Motru, Ţicleni, Bolboşi, Plopşoru, Dragoteşti, Curtişoara, Albeni, Stejari şi Prigoria.

Cu acest prilej au fost verificate standurile de comercializare a produselor preambalate din Complexul  Rodna din Târgu-Jiu şi aplicate 4 avertismente scrise pentru că nu s-au respectat condiţiile generale de igienă şi siguranţă alimentară a unor produse care necesită microclimat răcoros de depozitare. De asemenea, s-au aflat în atenţia inspectorilor veterinari şi unităţile alimentare de pe traseele turistice gorjene din Motru, Ţicleni, Baia-de-Fier, Novaci, Rânca, Muşeteşti, Crasna: o rulotă fabricare colaci secuieşti, 7 unităţi de comerţ, 10 unităţi de alimentaţie publică şi pensiuni, 3 baruri şi trapeza Mănăstirii Tismana. În urma acestor verificări au fost aplicate trei sancţiuni în valoare de 3200 lei şi un avertisment scris pentru absenţa echipamentului de protectie, a sursei de apă caldă băuturi răcoritoare depozitate direct pe paviment şi neînregistrarea sanitară veterinară a unităţii.

Tot în perioada menţionată s-au efectuat controale în pieţele agroalimentare din Târgu-Jiu şi în Târgul săptămânal Novaci pentru verificarea condiţiilor de igienă la expunerea şi vânzarea fructelor şi legumelor proaspete, respectiv a unor produse de origine animală. Aceste controale s-au finalizat cu aplicarea unei amenzi în valoare de 750 lei pentru comercializarea cărnii din mijloace auto neînregistrate sanitar veterinar. S-au mai aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 600 de lei într-o măcelărie din Târgu-Jiu şi un avertisment scris într-un magazin alimentar din Rovinari pentru deficienţe de manipulare igienică a produselor.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: