Amenzi pentru nedepunerea declaraţiei de venit

Aviz gorjenilor care nu şi-au depus declaraţiile de venit. Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj (DGFP) vor sancţiona contravenţional pe toţi cei care nu le vor depune până luni, 16 mai. Este vorba de persoanele care au obţinut venit din activităţi comerciale, chirii, profesii liberale şi altele.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Gorj va amenda gorjenii care nu se vor conforma ca până la data de 16 mai să depună declaraţiile de venit aferente anului 2010. Sunt aşteptate în vederea depunerii formularului 200 cei care au obţinut venituri din activităţi independente, din transferul de titluri de valoare, din activităţi agricole, chirii de terenuri şi locuinţe. Mai trebuie să se prezinte la Fisc cei care au avut profit din comerţ sau practicarea unei meserii supuse aceluiaşi tratament de impozitare. „Noi vom înştiinţa şi vom trimite notificări, dacă nu vor depune declaraţiile până luni 16 mai vor fi sancţionaţi contravenţional. Se pot depune pe mai multe căi, direct la administraţia financiară,  prin scrisoare recomandată către unitatea fiscală sau online”, a declarat Luminiţa Penciu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj. 

Cei care vor completa acest formular au posibilitatea şi să direcţioneze 2% din impozitul datorat pe venitul net anual pentru susţinerea organizaţiilor non profit. Cine nu depune declaraţia de venit până la termenul stabilit riscă amenzi cuprinse între 10 şi 100 de lei.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: