Americanul Darien McClain va semna luni cu CSM Târgu Jiu

Echipa locală de baschet a CSM se află într-o situaţie critică în ceea ce priveşte lotul pe care antrenorul Claudiu Alionescu îl are la dispoziţie. Rămaşi fără cinci dintre jucătorii de bază din prima parte a campionatului, oficialii clubului caută soluţii de rezolvare urgentă a crizei de efectiv.

Pentru meciul cu CSM Mediaş antrenorul CSM Târgu Jiu s-a orientat către lotul de juniori al clubului, care poate fi o soluţie pe termen lung. Pe termen scrt echipa are nevoie urgent de întăriri iar gorjenii au studiat deja  piaţa americană şi au găsit un jucător corespunzător  cerinţelor antrenorului. Site-ul baschet,ro a anunţat sosirea americanului Darien McClain, care va fi noul jucător al lui CSM Târgu Jiu, citând eurobasket.com.
Clubul din Târgu Jiu nu a făcut încă nici un anunţ oficial în ceea ce priveşte jucătorul american, deşi echipa de baschet este cea care se bucură de cei mai mulţi suporteri în acest moment.

Antrenorul Claudiu Alionescu a confirmat faptul că  jucătorul a ajuns vineri în România dar acesta nu a semnat încă cu CSM, urmând ca luni să efectueze vizita medicală. Dacă va trece testele medicale Darien McClain va fi al treilea american care ajunge la Târgu Jiu în actualul sezon. „Este un fundaș de 22 de ani care se află la prima experienţă europeană. Este un jucător atletic, rapid, care poate aduce un plus în ambele părţi ale terenului. Sperăm să fie rezolvate actele cât mai repede și să poată evolua chiar de etapa viitoare. Mai ales acum, când situația lui Djurasovic este încă incertă și nu știm exact cât va dura. Pentru noi este un transfer foarte important”,  a spus antrenorul Alionescu despre noua achiziţie a echipei de baschet.

McClain are 22 de ani, măsoară 1m78 și este conducător de joc. A absolvit studiile universității Azusa Pacific și este la primul contact cu baschetul profesionist, evoluând în afară colegiului doar în Eurobasket Summer League, pentru Brooklyn. În ultimul an de colegiu, acesta a jucat în 30 de partide și a strâns medii statistice de 12.2 puncte, 4.6 pase decisive, 3.6 recuperări și 1.1 intercepții. Cel mai bun sezon al său a fost sezonul 2017-2018, când a fost cel mai bun marcator al echipei cu 14,3 puncte și 73 de reușite de la mare distanță în 32 de partide.

McClain ar putea debuta în Liga Naţională de Baschet Masculin chiar din etapa viitoare, când CSM va juca acasă, la Sala Sporturilor, cu CSM  Sighet.

Vizualizări: 360

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: