Pițurcă: Am realizat că nu mă pot bate cu celelalte candidate la titlu

Antrenorul demisionar al Universităţii Craiova, Victor Pițurcă, a explicat pentru presa centrală motivele care l-au determinat să plece din Bănie la doar 4 luni distanță de momentul în care prelua echipa. Principala sa nemulţumire e legată de faptul că transferurile pe care şi le-a dorit nu s-au mai perfectat.

După ce pagina de Facebook a Universității Craiova a anunțat în mod oficial despărțirea de Victor Pițurcă, tehnicianul a declarat Gazetei Sporturilor că echipa nu avea şanse nici 10-20% la câștigarea titlului. „Am spus de la început că singurul obiectiv care mă interesează e să câștig campionatul, nimic altceva. Eu n-am venit la Craiova ca să fiu pe locul 2, locul 3. Doar titlul era ținta mea, deși în contract era prevăzut că trebuie să prind un loc de cupă europeană. Nicio șansă nu aveam la titlu. Nici măcar 10-20 la sută nu aveam șanse. Și atunci de ce să stau? Ca să mă bată pe mine FCSB și CFR? Nu-mi trebuiau mie bani sau nu știu ce pretenții, am solicitat doar întăriri, să avem un lot competitiv, cu care să abordăm cele 4 etape rămase de jucat, plus play-off-ul, cu șanse de a lua titlul”, a spus Piţurcă pentru gsp.ro.

Acesta a precizat că a cerut jucători care nu i s-au adus la timp: „Eu le-am zis că vreau jucători, am făcut și o listă, dar nu pot să stau și în 3 luni să urmăresc jucători, să fac liste, dar să nu se miște nimic în acest sens. Am așteptat până cu o zi înainte de reunire, am luat vreun jucător? Nu! Atunci eu plec, nu mai stau. Dacă luam cei 4-5 jucători de care eu consideram că avem nevoie, crezi că mai plecam? Evident că rămâneam fiindcă aș fi simțit că avem șanse la campionat. Nu vreau scandal, nu vreau să vorbesc urât despre nimeni din club, îmi doresc ca Universitatea Craiova să aibă în continuare rezultate, dar eu am decis să mă opresc. Am realizat că nu mă pot bate cu celelalte candidate la titlu și, repet pentru a o suta oară, eu nu stau să mă bată pe mine Gigi Becali fiindcă nu am la dispoziție lotul pe care mi-l doresc eu”.

Craiova nu a luat nici un punct în cele două meciuri cu FCSB din acest sezon în care a pierdut cu 0-1 pe teren propriu și 0-2 în deplasare.  Piţurcă a mai adăugat că a cerut conducerii doi fundași centrali, un mijlocaș şi un atacant, printre aceştia fiind şi Dan Nistor.

Vizualizări: 448

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: