Amintirile penale ale unui fost şef ANAF cu Ponta

Fostul şef al ANAF, Gelu Diaconu, a dezvăluit pe contul său de Facebook conţinutul unei discuţii pe care a avut-o cu Victor Ponta în perioada în care deputatul era prim-ministru în funcţie, iar DNA se pregătea să îl reţină pentru 24 de ore pe omul numărul 2 din ANAF.

Romeo Florin Nicolae a ajuns în spatele gratiilor într-un dosar în care a fost anchetat de procurorii DNA Ploieşti pentru fapte de corupţie, o şpagă primită pentru a „rezolva” un control la o firmă. Diaconu spune că era în America atunci când a aflat ce urma să se întâmple şi a discutat cu Ponta pentru a evita un scandal public în care să fie implicată instituţia.

Fostul premier i-ar fi spus atunci să stea liniştit, că o să-i vină şi lui rândul, iar Nicolae va fi oricum declarat nevinovat în cele din urmă, săptămâna trecută o instanţă dând o hotărâre definitivă în acest sens, prin care îl absolvă de orice vină. Iar asta i-a dat din nou de gândit lui Diaconu, pe care Ponta l-a acuzat mereu de diverse aranjamente. „Intru imediat în contact cu premierul Ponta, căruia îi cer să îl elibereze din funcţie. Toată viaţa nu o să uit replica premierului: «Staţi să vedem ce se întâmplă. Omul este nevinovat! Este un dosar făcut la Ploieşti». Insist, în naivitatea mea de atunci, spunându-i că «este imposibil ca Romeo să mai poată continua ca şef al Antifraudei dacă are dosar», neînţelegând ce relevanţă are faptul că dosarul este făcut de DNA Ploieşti. Ponta, la acel moment deja agăţat în dosare de tot râsul, îmi răspunde: «Domnule Diaconu, o să vă vină imediat rândul şi dvs.» Urmarea? În noiembrie 2015, un alt vicepreşedinte, Tunaru, devine suspect în alt dosar după ce îi este percheziţionat biroul din ANAF. Două luni mai târziu, eu şi ultimul vice Gogancea devenim suspecţi în opera magna tzuluşiană «Partida Romilor». Ulterior aveam să aflu detalii din interior despre cum funcţiona mecanismul Binomului pus acum în slujba noului locatar de la Cotroceni! Începuse «decaparea» instituţiilor publice pentru instalarea «guvernului meu». Aveau să supravieţuiască acestui proces doar oamenii sprijiniţi de Daddy, cel care îşi dăduse mâna cu «tehnocraţii». Dar amănunte despre această ruşinoasă operaţiune cu altă ocazie… poate în cartea promisă”, a menţionat fostul şef al ANAF.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: