Amnistia fiscală a pensionarilor, doar pentru sumele nerecuperate

Guvernul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectele de lege privind amnistierea pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, acte normative care vor fi transmise Parlamentului spre adoptare. Sumele provenite din debitele deja recuperate de la pensionari nu vor fi restituite, este precizat în proiectul de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor.

Proiectul de lege propune scutirea de la plata debitelor generate de interpretări neunitare ale prevederilor legislaţiei din domeniul asigurărilor sociale şi pensiilor pentru toţi pensionarii aflaţi în evidenţa sistemului unitar de pensii publice la data intrării în vigoare a prezentei legi. Proiectul nu are în vedere scutirea de la plată a debitelor care au drept cauză culpa debitorului, materializată în folosirea de către acesta a unor documente eliberate fără respectarea legii sau declararea unor date neconforme realităţii care au avut drept urmare stabilirea eronată a pensiei. „De asemenea, actul normativ nu vizează restituirea sumelor provenite din debitele deja recuperate", informează Guvernul.

Executivul a aprobat, în şedinţa de marţi, proiectele de lege privind amnistierea fiscală a pensionarilor şi a mamelor care au primit sume necuvenite din vina funcţionarilor, acte normative care vor fi transmise Parlamentului spre adoptare. Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a precizat, la începutul şedinţei, că persoanele care au depus documente false pentru a obţine pensie nu vor beneficia de amnistia fiscală. "Se scutesc toţi pensionarii care sunt în sistemul de pensii până la data intrării în vigoare a legii, care va fi fixată de Parlament (...) Pe cine nu scutim de la plată sunt pensionarii cărora li s-au stabilit debite pentru că au prezentat fie declaraţii false, fie documente false", a precizat ministrul, prezentând conţinutul celor două acte normative. (M.F.)

Vizualizări: 143

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: