ANAF îl demască pe Ciurel! CEO are datorii la stat!

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a demonstrat că CE Oltenia minte atunci când spune că nu are datorii la stat. În realitate, la 30 iunie 2015 CEO avea peste 24 de milioane datorie, potrivit datelor ANAF, şi se demarase procedura de executare silită. În prezent, ANAF spune că CEO are o somaţie de plată de 10,7 milioane de lei. Culmea este că marţi, CE Oltenia a postat pe site-ul oficial documente vrând să demonstreze că societatea condusă de Laurenţiu Ciurel nu are datorii. Conducerea CEO este greu de crezut, câtă vreme şi luni a susţinut că a terminat 2014 pe profit, deşi compania a avut pierderi de 150 de milioane de euro.

Contraziceri între CE Oltenia şi o instituţie a Ministerului Finanţelor, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)! ANAF a postat pe site-ul oficial cifre din care rezultă că producătorul de energie s-a aflat în procedură de executare silită. Pe site-ul ANAF, Complexul Energetic figurează cu restanţe la bugetul asigurărilor sociale - 14,5 milioane de lei, obligaţii restante la bugetul de stat - 5,7 milioane de lei, la bugetul asigurărilor de sănătate - 4 milioane de lei, iar la bugetul asigurărilor de şomaj - 572 mii lei. Drept urmare s-a început executarea silită, se arată pe site-ul ANAF.

Pe parcursul zilei de marţi, CE Oltenia a comunicat faptul că datele sunt neactualizate şi că nu are nicio datorie la stat. „Societatea CE Oltenia nu a fost niciodată in situaţia de a fi executată silit de ANAF. Considerăm ca articolul se bazează pe date neactualizate din site-ul ANAF, care nu corespund cu datele din evidentele fiscale ale companiei“, susţine CEO. Mai mult, complexul a pus pe site un certificat de atestare fiscală din septembrie, cu care vrea să demonstreze că nu are datorii, dar din care nu rezultă acest lucru. În plus, Laurenţiu Ciurel a declarat presei centrale că are certificat din octombrie, ceea ce este eronat. „Eu mi-am scos în fiecare lună certificat constatator, l-am pus la dispoziţia presei, de luna asta în care se vede că nu am nici un fel de datorie“, a declarat Laurenţiu Ciurel, directorul companiei. 

CEO, prins cu minciuna

Comunicatul de presă al companiei a forţat un nou punct de vedere de la ANAF. Agenţia comunică faptul că societatea condusă de Laurenţiu Ciurel este şi acum în pragul executării silite, având o somaţie de plată de 10,7 milioane de lei. „Pe site-ul ANAF nu e nicio greşeală întrucât acolo este prezentata Lista contribuabililor mari care înregistrează obligaţii restante la bugetul de stat la data de 30.06.2015, lucru specificat foarte clar chiar pe site. Iar la momentul acela acele datorii erau reale, fiind emisa si o somaţie de plata. Aceştia au precizat ca somaţia de plata este parte a executării silite, ceea ce înseamnă cu atât mai mult ca pe site nu este nicio greşeală. In plus, in prezent exista o alta somaţie de plata emisa pentru datorii de cca 10,7 milioane lei“, a precizat ANAF pentru hotnews.ro.

Conflictul vine la o zi după ce CEO preciza printr-un comunicat de presă că Ministerul Finanţelor este în eroare când pune producătorul de energie pe primul loc la pierderi, pe ţară. În 2014, CE Oltenia a înregistrat o pierdere de aproape 700 milioane de lei. CE Oltenia susţinea luni printr-un comunicat de presa ca nu are datorii restante la bănci, furnizori si bugetul statului. În realitate, a terminat 2014 cu plăţi restante de 51,5 milioane lei, in condiţiile in care la acest capitol figura cu "zero" in 2012 şi 2013.

REACŢIE

„În contabilitatea dânşilor (nr- ANAF) nu s-au efectuat nişte plăţi făcute de CEO în lunile din urmă şi o să retragă de pe site. Au discutat colegii mei la ANAF şi ar fi o greşeală“, a spus Laurenţiu Ciurel, directorul CE Oltenia.

datoriile_stat_ale_oltenia

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: