Ancheta de la liceul din Ţicleni bate pasul pe loc

Corpul de control al Ministrului Educaţiei a dispus ca Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj să ia măsuri împotriva directorului de la Grupul Şcolar Ţicleni, Eugenia Ungureanu, acuzată că a modificat în catalog notele unor elevi. La nivelul Inspectoratului s-a format o comisie care va face o nouă anchetă la unitatea de învăţământ pentru a stabili măsurile care se impun.

În urmă cu o săptămână o reprezentantă a Corpului de Control al Ministrului Educaţiei s-a prezentat la Grupul Şcolar Ţicleni pentru a verifica dacă într-adevăr directorul Eugenia Ungureanu a modificat în catalog notele unor elevi pentru ca aceştia să poată promova. Isprava a ajuns la urechile reprezentanţilor Ministerului, după ce doi dascăli ai unităţii de învăţământ au semnalat acest lucru. Corpul de control nu a putut trece cu vederea o asemenea faptă, deşi conducerea Inspectoratului Şcolar s-a arătat a fi îngăduitoare. „Există o serie de recomandări din partea reprezentantei Corpului de Control ce trebuie să le ducem la capăt, avem şi termen, vă vom spune despre ce este vorba mai exact după ce comisia formată la nivelul Inspectoratului va finaliza ancheta“, a precizat Gheorghe Mitescu, inspector adjunct ISJ Gorj. 

Profesorul Marcel Istratie, care a sesizat neregulile săvârşite de către directorul  Eugenia Ungureanu, este nemulţumit de modul în care decurge ancheta declanşată de reprezentanţii Inspectoratului Judeţean. „Când a venit reprezentanta de la Minister, au ajuns aici, în loc de diriginta clasei şi ceilalţi profesori,  soţul directoarei care este nimeni altul decât primarul din Ţicleni precum şi Gheorghe Mitescu, inspector adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean care e prieten cu respectiva şi aşa mai departe“, a precizat acesta.

Vizualizări: 91

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: