Gorun: Voi cere Senatului vot pentru destituirea rectorului

Cadrele didactice din Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) vor fi demise pe baza chestionarelor completate de studenţi. Asta le-a transmis colegilor rectorul Adrian Gorun, care va investiga modul în care sunt văzuţi profesorii de studenţi prin intermediul chestionarelor. Totul se va face sub protecţia anonimatului.

După ce s-a iscat un război informatic împotriva cadrelor didactice de la UCB, Adrian Gorun promite că se va lăsa cu demiteri dacă chestionarele aplicate studenţilor vor dovedi calitatea slabă a profesorilor. Acesta speră ca în urma investigaţiilor să fie demascată mita, absenţa profesorilor de la ore sau atitudinea acestora faţă de studenţi. „La fiecare facultate se vor completa de către studenţi chestionare în care să-şi exprime încrederea în profesorul Adrian Gorun, Ghimiş, Căruntu, Vasilescu… Vor putea spune dacă să mai facă ore cu anumiţi profesori, dacă li se cere mită. Şi pe aceste chestionare, păstrându-le securitatea, aplicăm măsuri. Pentru că în faţa acestui rezultat voi reacţiona fie eu, fie universitatea. Sunt destule cazuri care nu întrunesc criteriile pentru a fi cadre didactice la universitate”, spune Adrian Gorun.

Rectorul se va supune votului

Acelaşi lucru va fi aplicat chiar în cazul său. „Eu voi cere senatului în prima întâlnire vot pentru destituirea rectorului şi nu voi sta în sală. După aceea, cu votul Senatului voi face referendumul necesar. Cadrele didactice care au voie să voteze să voteze una din variantele respective. Mă voi supune acestui vot, după care fiecare va răspunde pe măsură”, susţine Adrian Gorun.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: