Ancheta de la primăria Schela a luat amploare

Cazul angajatei care a prejudiciat primăria Schela cu 30 de milioane de lei a extins ancheta în cadrul instituţiei. Echipa ce verifică documentele au cerut Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură copii după adeverinţele eliberate fermierilor de către primărie pentru obţinerea  subvenţiilor. S-a luat această decizie pentru că există suspiciuni că suprafeţele trecute pe adeverinţe sunt mai mari decât cele din registrul agricol.

APIA a primit ieri o cerere prin care i se solicită copii după adeverinţele eliberate de primăria Schela care au fost ataşate la dosarele pentru subvenţii de către cei aproximativ 160 de fermieri „La noi avem în plată aproximativ 160 de agricultori care primesc subvenţii. Am primit o notificare din partea şefului Postului de Poliţie din Schela care ne-a solicitat eliberarea tuturor xerocopiilor după adeverinţele eliberare de Primăria, oamenilor care au beneficiat de subvenţii în perioada 2009-2010, fiind vorba de un dosar înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu”, a declarat Traian Crăc, director executiv APIA.

S-au cerut aceste copii după adeverinţe întrucât o parte din cele rămase la Primăria Schela au dispărut. Mai mult decât atât s-a constat că suprafeţele de teren trecute în adeverinţele eliberate de angajata care a prejudiciat bugetul local sunt mai mari decât cele din registrul agricol „S-a făcut această adresă către APIA, pentru că în urma verificărilor în profunzime a documentelor la care a avut acces angajata primăriei care a vrut să privatizeze instituţia s-au găsit mari nereguli. Este vorba de adeverinţele eliberare de aceasta celor care au beneficiat şi beneficiază de subvenţii de la APIA. Un exemplar al adeverinţelor trebuia să rămână la Primărie, lucru care nu s-a întâmplat. Am găsit numai câteva copii şi am observat că datele de pe adeverinţe nu sunt aceleaşi cu cele din registrul agricol, sunt mai mari”, a declarat Aristide Şerbănescu, primarul comunei Schela. Ancheta în acest caz va continua.

Vizualizări: 111

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: