Anchetă DNA printre funcţionarii Prefecturii Gorj, Primăriei Târgu Jiu şi Primăriei Turceni

Mai mulţi funcţionari publici de la Prefectura Gorj, Primăria Târgu Jiu şi Primăria Turceni sunt urmăriţi penal de procurorii anticorupţie în cadrul unei anchete în care sunt implicate fostul subprefect Lelioara Deaconu şi fosta şefă a serviciului juridic de la Prefectură, Ioana Călinescu. Cele două mai apar într-o anchetă a DNA, care vizează modul de retrocedare a muntelui Dumitra din Defileul Jiului, retrocedare care a presupus vreo 1000 de hectare de pădure date în cei mai buni codri ai Gorjului, "la schimb", ca şi în noul dosar.

 Surse judiciare afirmă că împotriva lui Deaconu şi Călinescu, dar şi a fostului primar de la Turceni, Ion Dumitraşcu, s-a început urmărirea penală într-un dosar ce vizează schimburi de terenuri realizate de cele două pe raza municipiului Târgu Jiu. Diaconu a fost subprefect de Gorj până la sfârşitul anului 2007, iar anterior fusese director în cadrul Prefecturii. Aceasta este acuzată că s-a folosit de o adeverinţă falsificată pentru a-i fi retrocedat un teren aflat sub groapa de gunoi a Complexului Energetic Turceni, într-un mod similar procedând şi Ioana Călinescu în privinţa unui teren de pe raza comunei Scoarţa.
 Fostul primar din Turceni, Ion Dumitraşcu, afirmă că a fost audiat la DNA şi a dat o declaraţie în care a explicat faptul că el nu putea să verifice sutele de adeverinţe obţinute de persoanele care şi-au cerut dreptul de proprietate. "Ştiu că era o adeverinţă emisă de primăria Borăscu prin care se adeverea că doamna Diaconu avea teren pe raza oraşului Turceni. Nu aveam cum să retrocedăm acel teren şi, conform legii, s-a procedat la schimb de terenuri pentru vreo 3000 şi ceva de metri patraţi parcă. Eu nu am stat să verific toate ştampilele şi actele că asta era treaba secretarului. Am dat o declaraţie şi le-am explicat procurorilor lucrurile astea, mai departe nu mai ştiu nimic despre anchetă", afirmă Dumitraşcu.
 Ioana Călinescu a menţionat că se află în concediu de odihnă şi nu ştie nimic despre ancheta respectivă, refuzând să facă vreun comentariu. Fostul subprefect Lelioara Deaconu nu a putut fi contactată pentru a-şi exprima un punct de vedere. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a menţionat, în schimb, că ştie despre existenţa anchetei respective şi despre cercetările făcute asupra a doi funcţionari ai Primăriei, funcţionari care, "până la clarificarea lucrurilor în instanţă", vor rămâne în continuare în funcţii.

Vizualizări: 395

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: