Anchetă extinsă la școlile din Roșia de Amaradia

Școlile de pe raza localității Roșia de Amaradia sunt în atenția Inspectoratului Școlar. Neregulile sistemului de învățământ din zonă au ieșit la iveală după ce un elev a fost grav accidentat în timpul orelor de curs. S-a stabilit în urma anchetei că profesoara care-i era și dirigintă a plecat de la ore, iar apoi au urmat-o și elevii. Acest incident a scos la lumină o serie de nereguli care sunt acum anchetate de o comisie de la ISJ. Conform inspectorului șef Ion Ișfan, verificările se vor finaliza cu sancțiuni.

Profesori care nu vin la ore, elevi care le urmează exemplul, indisciplină, orare provizorii și alte deficiențe care deocamdată sunt anchetate. Asta au descoperit inspectorii școlari la unitățile de învățământ din Roșia de Amaradia. Toate aceste aspecte au ieșit la lumină după ce un elev de clasa a V-a a fost grav accidentat în perioada în care trebuia să fie la ore. Din fericire, minorul și-a revenit și vineri a fost externat din spital, după ce ore bune a fost în comă, conectat la aparate. O anchetă deschisă la nivelul unității de învățământ a stabilit faptul că minorul a plecat de la ore, după ce profesoara de limba și literatura română care-i era și dirigintă a făcut același lucru. „S-a stabilit că profesoara a plecat de la oră fără să anunțe și apoi au plecat și elevii. Pe noi ne-a interesat în primul rând ca elevul să-și revină și Dumnezeu l-a ajutat și din ce știu eu vineri a fost externat. Este în desfășurare și o anchetă penală, iar când o să avem rezultatele finale o să stabilim și sancțiunea pe care o va primi cadrul didactic. Se poate merge până la desfacerea contractului de muncă”, a precizat Ion Ișfan, inspector școlar general.

Profesorii chiulesc la una cu elevii

Acest incident nefericit a dus la identificarea altor probleme la nivelul unităților de învățământ din Roșia de Amaradia, care sunt acum analizate de o comisie de anchetă. Ion Ișfan susține că în mod sigur se vor aplica mai multe sancțiuni, însă deocamdată nu se pune problema schimbării directorului, Cristinel Faiter. „La școlile din Roșia sunt foarte multe probleme pe care le-am descoperit și pe care le anchetăm și le analizăm. O mare problemă e că profesorii pleacă de la ore și la fel fac și elevii. Pentru asta este și directorul vinovat, că s-a ajuns aici, pentru că nu a impus reguli de disciplină. Nu este posibil așa ceva, să plece dascălii de la ore. Eu le-am cerut să-și facă treaba, pentru că am fost personal la Roșia de Amaradia, la fel și inspectorii. Sunt cum am spus profesori care nu vin la ore, orarul nu a fost definitivat și multe alte aspecte pe care o să le facem publice după finalizarea anchetei. În mod sigur se vor aplica sancțiuni”, a precizat Ion Ișfan.

Vizualizări: 153

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: