Zeci de câini otrăviţi în Târgu Jiu. Poliţia face cercetări!

Autorităţile din Târgu Jiu profită de noua legislaţie pentru a ucide în chinuri câinii fără stăpân. Eutanasierea presupune ca animalelor să li se ia viaţa fără să li se producă suferinţă, dar mai mulţi târgujieni au filmat câinii otrăviţi, cum se zbat înainte de a-şi da ultima suflare. Trei cadavre sunt analizate la Direcţia Sanitar-Veterinară. Şi poliţia a fost sesizată prin 112 cu privire la abuzurile autorităţilor.

Asociația Pro Animals acuză municipalitatea că de aproximativ trei săptămâni câinii fără stăpân de pe străzile din Târgu-Jiu sunt otrăviți. În felul acesta a fost înțeleasă pe plan local eutanasierea maidanezilor. Carmela Șerbănoiu susține că au dispărut fără urmă zeci sau chiar sute de câini din Târgu-Jiu: „Nu este posibil așa ceva. Așa au înțeles autoritățile locale să facă eutanasierea câinilor. Vreau să vă spun că otrăvirea câinilor maidanezi a început de acum trei săptămâni. Zeci de câini au fost otrăviți, pentru că oamenii se duc să-i caute la padoc ca să-i adopte și nu-i mai găsesc. Trebuie să se facă ceva. Nu așa se rezolvă problema câinilor fără stăpân. Cetățenii din Târgu-Jiu care iubesc animalele au sesizat acest lucru și la asociație și la poliție”.

Cetățenii au înregistrări cu câinii otrăviți

MARIUS_GRUIANU_CAINIMai mulți cetățeni din Municipiul Târgu-Jiu dețin înregistrări cu patrupedele otrăvite, care-și dau ultima suflare. Târgujienii sunt șocați de felul în care autoritățile locale au ales să gestioneze problema maidanezilor. „Autoritățile locale de abia au așteptat legea  ca să eutanasieze câinii, dar nici acum nu au înțeles-o așa cum trebuie. Au decis să otrăvească animalele și să le lase să-și de ultima suflare pe străzi, sub privirile cetățenilor și ale copiilor. Nu e posibil așa ceva. Asta este cruzime fără margini. Noi avem înregistrări, am anunțat și poliția și chiar eu am dus un câine otrăvit la laboratorul DSVSA pentru analize”, a declarat Marius Gruianu.

În laboratorul DSVSA sunt trei cadavre de câini

La Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară au ajuns trei cadavre de câini. În această perioadă se fac analize și în câteva zile se va ști exact dacă maidanezii sau fost sau nu otrăviți, dar și din ce cauză au murit. „Sunt trei cadavre și s-a făcut analiza anatomo-patologică și acum urmează analizele de laborator. După anatomo-patologie nu putem ști dacă sunt sau nu otrăviți. Cele trei cadavre sunt în analize și peste câteva zile vom ști cauza morții. Câinii au fost aduși de Asociația Pro Animals. A mai fost adus și acum 2 săptămâni un câini mort și am stabilit că acela a fost omorât în bătaie”, a declarat Ion Iliuță, directorul DSVSA Gorj.

Poliția face cercetări

Cetățenii care au găsit câinii otrăviți au anunțat prin112 și poliția, care a demarat cercetări în acest caz. „Noi facem cercetări în baza aspectelor semnalate în acest caz. Așteptăm și rezultatele analizelor de laborator de la Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentară. Pot să vă spun că deocamdată nu a fost întocmit niciun dosar de cercetare penală în acest caz”, a declarat Romina Dochian, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: