Fluerătoru: Baliverne! Nu am făcut nici un denunţ!

Sindicalistul Cristi Fluerătoru, audiat ieri la Tribunalul Gorj, a ţinut să transmită presei că nu a făcut nici un denunţ la adresa nimănui. Precizarea vine după ce un alt sindicalist, Constantin Creţan, a declarat că ştie din surse sigure că Fluerătoru a făcut mai multe denunţuri, la adresa celor cu care ar fi făcut afaceri, pentru a-şi salva propria piele. Fluerătoru a mai spus că 99% din rechizitoriul pe baza căruia a fost trimis în judecată este plin de aberaţii.

Ore în şir au durat ieri audierile în cazul celor cinci inculpaţi trimişi în judecată de procurorii gorjeni în dosarul ce vizează asfaltarea drumului dintre Slivileşti şi Motru, pe tronsonul Miculeşti – Ştiucani. Toţi cei cinci inculpaţi, în frunte cu fostul lider sindical Cristea Fluerătoru, au apărut în faţa judecătorului de caz şi au răspuns la întrebările acestuia, audierile începând înainte de ora 11.00 şi terminându-se aseară, înainte de a se întuneca bine afară.

Fluerătoru a fost audiat cel mai mult, pe parcursul a peste două ore el spunând tot ce ştia despre modul de asfaltare a drumului. Cele mai interesante cuvinte ale sale nu au fost însă pentru instanţă, ci pentru opinia publică, el transmiţând prin interpuşi, pentru Pandurul, mesajul că nu există la Poliţie şi nici la Parchet nici un denunţ al său, aşa cum afirma zilele trecute un alt sindicalist, Constantin Creţan, care a lansat bomba pe piaţă şi nu a mai oferit nici un amănunt. „Nu am făcut nici un denunţ! Sunt baliverne” a transmis sindicalistul din Motru, liniştindu-i astfel, probabil, pe mulţi din zonă care în ultimele nopţi au avut somnul mai greu, după ce Creţan a vorbit despre presupusul autodenunţ.

La audieri, Cristea Fluerătoru a precizat şi că mare parte din rechizitoriul procurorilor nu este bazat pe fapte reale, până la a califica „baliverne” documentele acestora nefiind decât un pas. „Cred că 99% din ce scrie în rechizitoriu sunt aberaţii”, a spus acesta înainte de a declara tot ce ştia despre afacerea de la Slivileşti.

La procesul de ieri a fost audiat şi un Creţan, dar nu Constantin, ci Vasile Creţan, inculpat în acest dosar, fost şef la EMC Motru în perioada în care s-a asfaltat drumul spre Slivileşti. Dacă pe parcursul audierilor Fluerătoru a menţionat că firma sa nu a dus piatră pe drumul respectiv, ci balast pentru că aşa i-a cerut constructorul, Creţan a recunoscut că lucrarea s-a făcut fără autorizaţie de construcţie, fără aprobări şi fără proiect, asfaltul fiind turnat în noiembrie-decembrie şi pe considerentul că era „mai cald” în acea perioadă. Atât de cald încât lucrarea prost făcută s-a deteriorat până la dezgheţ, iar acum cinci personaje influente din zona Motrului sunt în aşteptarea unui verdict care le va schimba viaţa pentru totdeauna.

Vizualizări: 216

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: