Doi deţinuţi în refuz de hrană, familiile cer explicaţii

Familiile a doi deținuți încarcerați la Penitenciarul Târgu-Jiu încearcă să afle de ce acestora nu li se mai dă voie să muncească. Cei doi au intrat în refuz de hrană de două zile, iar familiile și prietenii adunați ieri în fața penitenciarului au susținut că vor face același lucru, dacă nu vor primi o explicație de la conducerea închisorii. Ion Popescu, directorul Penitenciarului din Târgu-Jiu, a declarat că a luat decizia ca cele două persoane private de libertate să nu mai muncească din cauza comportamentului pe care aceștia l-au avut.

Cristinel Gruia, condamnat la o pedeapsă de 4 ani cu închisoare pentru lovire, și Marius Dinculeasa, condamnat 8 ani pentru omor, sunt de două zile în refuz de hrană. Cei doi încarcerați la Penitenciarul Târgu-Jiu au recurs la această formă de protest după ce conducerea unității le-a interzis să mai muncească.

Familiile au aflat că cei doi au intrat în refuz de hrană şi s-au postat împreună cu prietenii acestora în fața penitenciarului, pentru a afla motivul pentru care Cristinel Gruia și Marius Dinculeasa nu mai au voie să muncească. Luciana Gruia, mama deţinutului, este decisă să protesteze în fața penitenciarului până când va primi o explicație. „Am copilul în penitenciar pentru că a făcut scandal și lucra la pantofi. De câteva zile conducerea de la penitenciar nu-l mai lasă și nu știm motivul. Nu a făcut absolut nimic, nu a greșit cu nimic, nu a deranjat pe nimeni sau poate e cineva deranjat de el. Domnul director nu vrea ca să stea cu el de vorbă, să-l primească în audiență și am vrea să știm de ce, care este motivul pentru care l-a scos de la muncă. Copilul este în refuz de hrană de două zile și același lucru o să-l facem și noi până primim o explicație de la domnul director. De ce nu-i mai lasă să muncească? Toți din cameră au voie numai băiatul meu și încă un coleg nu mai pot munci. Am venit în fața penitenciarului cu nepoți, cu prieteni, ca să vedem care-i treaba. A fost condamnat la patru ani și a executat până acum un an”, a declarat Gruia Luciana.

Mai avea o lună până la comisie

Şi mama lui Marius Dinculeasa vrea să știe ce va urma, pentru că fiul ei trebuia să intre peste o lună în comisia de eliberare condiționată. „Nu înțelegem de ce nu vrea să vorbească cu ei și sunt în refuz de hrană. Noi am venit să protestăm în fața penitenciarului ca să vedem care e treaba. Al meu mai are o lună și intră în comisia de eliberare și nu știu de ce nu-l mai lasă la muncă. Ei făceau pantofi și acum nu-i mai lasă. Să le spună ce au făcut, să știm și noi la ce să ne așteptăm. Al meu este închis de opt ani pentru omor”, a spus Veta Dinculeasa.

Conducerea: Nu au respectat regulile interne

Conducerea Penitenciarului Târgu-Jiu a declarat că cei doi nu mai sunt lăsați să muncească din cauză că nu au respectat regulile de ordine interioară. „Este hotărârea conducerii penitenciarului de a li se interzice să muncească, pentru că nu au respectat regulile de ordine interioară. Nu se știe până când va fi luată această măsură. Cei doi sunt acum în refuz de hrană”, a declarat Ion Popescu, directorul Penitenciarului Târgu-Jiu.

Vizualizări: 1,121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: