Anchetă la Grupul Şcolar din Turceni

Inspectoratul Şcolar a anunţat că va începe o anchetă la Grupul Şcolar Energetic din Turceni, după ce ziarul Pandurul a scris în ediţia de ieri despre faptul că un profesor reclamă falsificarea mai multor note.

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj a aflat din presă despre faptul că profesorul de matematică Gheorghe Munteanu reclamă faptul că elevii de la frecvenţă redusă au note în catalog, fără să fi venit la testări. Munteanu reclamase situaţia la directorul grupului şcolar, Ion Pasăre, deşi îl suspecta pe acesta că el este cel care a pus notele. Fiind vorba de o acuzaţie extrem de gravă, Pasăre ar fi trebuit să sesizeze imediat nu numai Inspectoratul Şcolar, ci şi Poliţia, dar nu a făcut nici una, nici alta. Mai mult, Pasăre s-a supărat pe profesorul Munteanu pentru că a anunţat presa despre această situaţie.

Cu privire la acuzele că el ar putea să fie cel care a pus note în fals elevilor, Ion Pasăre a susţinut că nu este adevărat. Pasăre spune că unii dintre elevi au dat examenul cu el, dar că lucrările ar fi fost corectate de Munteanu, fapt pe care acesta din urmă nu îl recunoaşte. Pasăre spune că Munteanu inventează acuzele pentru că l-ar fi schimbat de la catedra de matematică, iar acesta vrea acum să se răzbune.

Directorul Ion Pasăre nu a avut timp decât două minute să stea de vorbă cu jurnaliştii şi a plecat din şcoală, motivând că trebuie să ajungă la Târgu Jiu. La solicitarea noastră de a vedea cataloagele cu notele despre care Munteanu spune că sunt false, am aflat cu surpindere că exact acele cataloage erau încuiate în biroul directorului, în timp ce toate celelalte erau în cancelarie. Este vorba de cataloagele claselor cu frecvenţă redusă, clase din care fac parte şi elevi plecaţi la muncă în străinătate şi despre care se spune că vin din când în când să-şi cumpere examenele.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: