Anchetă la Motru pentru otrăvirea unor câini

Poliţia din Motru a deschis o anchetă după ce câţiva localnici au reclamat la sfârşitul săptămânii trecute că, printre blocuri, a fost aruncată otravă pentru câini. Unele dintre animale au şi murit, iar medicii veterinari sunt chemaţi acum să spună cauzele exacte ale morţii pentru ca poliţiştii să-i poată trage la răspundere pe eventualii făptaşi, mai ales că motrenii îi indică drept autori pe unii reprezentanţi au autorităţilor locale. Evident, reprezentanţii primăriei neagă că ar avea un amestec în această problemă.

         

La distanţă de câteva sute de metri de Primăria Motru, prin spatele Casei de Cultură, vineri la prânz se puteau vedea pe zăpada dintre blocuri pete-pete de culoare roşiatică. O substanţă necunoscută de nuanţa amintită era întinsă pe bucăţi de parizer, aceeaşi culoare putând fi lesne observată şi la gurile animalelor ce zăceau moarte pe lângă blocuri sau gheenele de gunoi. „Asta este otravă. Nu ştiu cum s-o chema, ce o fi, dar se vede pusă aici, la trei metri de bloc, dar şi la locul de aruncat gunoiul. Sunt martori, locatari din bloc, care spun că un domn de la Primărie a trecut mai devreme şi a aruncat substanţa asta. Avem numărul maşinii, descrierea bărbatului şi, puse la cap toate lucrurile astea, ne indică evident cine a făcut aşa ceva, numai că nu putem noi să-l tragem la răspundere pe individul respectiv”, a declarat Cristian Popescu, motreanul care a sunat la 112 pentru a anunţa cele întâmplate.

Locatarii au cerut deschiderea unei anchete. „Nu poţi să vii şi să arunci otrava la trei metri de bloc. Sunt copii mici pe care dacă îi scapi de sub control pot să bage în gură asemenea prostii. Mai avem şi noi câinii noştri, pe care îi ţinem în apartament şi de care avem grijă. Eu acum ca să îmi plimb căţelul trebuie să merg pe câmp, unde să mă duc, trebuie să mă uit pe jos să nu fie cumva ceva roşu şi el să guste că sigur moare”, spune Ion Udroiu.

Poliţişti şi un medic veterinar au venit la faţa locului, cadavrele a doi câini morţi fiind ridicate în saci şi duse la laboratorul Direcţiei Sanitar Veterinare Gorj. Aici medicii vor stabili cauzele morţii, precum şi natura substanţei consumate de aceştia. Poliţiştii au deschis o anchetă şi aşteaptă precizările medicilor veterinari pentru a vedea dacă trebuie să caute pe cineva care a aruncat la întâmplare otravă prin oraş.

Vizualizări: 183

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: