Anchetă pentru furtul de benzină din ambulanţe

Un control de amploare se desfăşoară zilele acestea <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Staţia Judeţeană de Ambulanţă. Inspectorii urmăresc felul în care cei de aici îşi fac treaba, dar şi dacă sunt umflate sau nu consumurile de benzină, discuţiile pe această temă revenind constant în ultimii ani în atenţia opiniei publice.

Managerul Jana Prejbeanu nu a făcut un caz din controlul respectiv, deşi recunoaşte că la purecat este luată toată activitatea instituţiei. Comisia de control este formată din reprezentanţi ai Autorităţii de Sănătate Publică, ai Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate, dar şi ai Prefecturii Gorj. Verificările de acum au fost dispuse la nivel naţional de Ministerul Sănătăţii, secretarul de stat Raed Arafat fiind interesat de o radiografie cât mai exactă a serviciilor publice de ambulanţă.

Controlul de la Ambulanţa Gorj vizează inclusiv consumul de carburanţi, subiectul fiind unul care a generat mereu controverse între şefii instituţiei şi şoferii de pe maşinile de intervenţie. Recent, chiar Jana Prejbeanu declara că au fost perioade în care a crescut consumul de combustibil, şoferii din subordinea acesteia interpretând vorbele ca o acuzaţie că ar fi furat din cota de benzină sau motorină pe care o au la dispoziţie pentru a o folosi la intervenţii. Şefa lor spune însă că vorbele i-au fost interpretate astfel încât să îi fie defavorabile, ea nespunând că ar exista furturi de combustibil la Ambulanţă.

„S-a interpretat cum s-a vrut, numai să cadă Jana Prejbeanu rău. Eu am spus că s-a crescut consumul de carburant, dar cândva, dar nu acum, dar s-a interpretat aşa cum s-a vrut. Oricum, ştim de pe calculator când se bagă benzină, pentru ce anume, de ce, de unde, avem sub control aceste informaţii şi nu sunt probleme. Nu avem cheltuieli mai mari de 900 de milioane de lei vechi pe lună şi pot spune că stăm bine la acest capitol, în comparaţie cu alte staţii din ţară. Controlul de acum nu vizează doar aceste aspecte, acestea sunt minore, să ştiţi. Comisia urmăreşte activitatea medicilor, promptitudinea la solicitări, chiar şi dacă şoferii poartă centură atunci când pleacă în teren, dacă pacienţii sunt şi ei asiguraţi atunci când sunt pe targă. Serviciul se reorganizează pentru că am scăpat de vechile ambulanţe, avem parcul auto reînnoit. Cei de la control au mers deja la Motru, la Novaci, Mătăsari, Tismana, şi chiar la unitatea de primire urgenţe ca să vadă cum sunt preluaţi şi primiţi pacienţii aici”, spune Prejbeanu.

Şefa Autorităţii de Sănătate Publică Gorj, Elena Cârstoiu, afirmă că, totuşi, consumul de carburant este unul dintre obiectivele prioritare ale controlului de acum. „S-au sesizat şi cei de la Casa de Sănătate şi cei de la Prefectură cu privire la afirmaţiile despre posibilul furt de combustibil. Acum se calculează totul din urmă. Se iau bonurile de benzină, cursele, se calculează kilometri şi consumuri şi la final vom afla care este adevărul”, afirmă şefa ASP Gorj.

Vizualizări: 107

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: