Anchetă pentru o falsă avocată din Motru!

O femeie din Motru, absolventă a facultăţii de drept, a profesat aproape un deceniu fără să fie membră a Baroului. „Avocata” i-a dus de nas atât pe judecători, cât şi pe clienţii săi, ca nu-i mai pomenim pe colegii de breaslă, avocaţi cu state vechi.

Rodica Vîrtosu este o „avocată” binecunoscută în Motru, acolo unde aproape oricine o cunoaşte profesând această meserie. Asta şi explică de ce, fiind „veche” în breaslă, nimeni nu şi-a pus întrebarea până acum de ce totuşi femeia nu are propria-i ştampilă şi propriul cabinet de avocat. Lucreţiu Gheju este cel căruia i-a trecut prin cap o astfel de întrebare, el pledând într-un dosar în care şi Vîrtosu era apărătoarea părţii adverse. „Nu era de găsit pe nici un tablou al avocaţilor. Avea o delegație semnată de o avocată din cadrul Baroului Olt, dar dumneaei trebuia să aibă ștampila proprie, ca orice avocat. Am făcut verificări pe internet și am introdus numele dumneaei fără să o găsesc pe undeva. Atunci am informat colegii și conducerea Baroului Gorj”, spune Gheju.

Decanul Baroului Gorj, Florin Homescu, a primit oficial de la Baroul Olt răspuns în care se menţionează că nu există nici un avocat cu numele Rodicăi Vîrtosu. Mai mult, decanul recunoaşte că nimeni nu s-a îndoit până acum de calitatea de avocat a „colegei” sale. „Nimeni nu punea la îndoială această calitate, cu atât mai mult cu cât doamna Vîrtosu Rodica participa la examenele de admitere în magistratură. E drept că mergea numai la cele la care se punea condiţia de a fi absolvent al facultăţii de drept, nu la cel la care ar fi avut nevoie de 5 ani vechime în profesie pentru că atunci avea nevoie de o adeverinţă de la noi. A fost puţin abilă din acest punct de vedere şi poate şi asta ne-a indus în eroare”, declară Homescu.

Poliţiştii şi procurorii au intrat pe fir

Într-o astfel de situaţie şi după o asemenea „descoperire”, Baroul Gorj a sesizat Poliţia. Şi Parchetul Motru s-a autosesizat, prim-procurorul Constantin Costescu spunând că o cunoştea pe Vîrtosu ca avocată încă din 2002, când a venit el la Motru. „Cred că şi atunci practica avocatura, din ce îmi amintesc. O ştiam ca avocat, iar acum mă miră cele descoperite pentru că este un caz fără precedent. Nu am mai întâlnit niciodată aşa ceva. Am cerut să se facă verificări”, spune prim-procurorul de la Motru, iar verificările au început deja la Judecătoria Motru.

Sutele de dosare în care femeia a pledat sunt luate acum la puricat pentru că cele cu caracter penal ar putea fi rejudecate. Magistraţii de aici spun şi ei că nu s-au îndoit niciodată de calitatea de avocat a Rodicăi Vîrtosu, femeia fiind audiată deja de poliţişti.

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: