Protest autorizat pentru Râmescu, control de la MAI pentru Caragea

Noutăţi importante ieri în meciul Râmescu – Caragea. Mihai Râmescu a primit autorizație să protesteze joi cu angajații de la Ghiocela în Piața Prefecturii, mitingul fiind menit să atragă atenţia asupra abuzurilor la care oamenii de afaceri sunt supuşi de şeful IPJ Gorj, dacă nu fac afaceri cu acesta. Pe de altă parte, ministrul Administraţiei şi Internelor Radu Stroe a luat act de protestul public, dar şi de memoriul trimis de omul de afaceri, şi a anunţat că trimite corpul de control pe capul lui Caragea. Tot ieri, poliţiştii au descins la sediul primăriei Slivileşti, de unde au ridicat acte legate de exproprierile din ultimii ani, surse demne de încredere susţinând că ţinta este Mihai Râmescu.

Omul de afaceri din Motru, aflat de joi în greva foamei pe o perioadă nedeterminată, a cerut autorizație pentru un marș de protest în municipiul Târgu-Jiu. Florin Cârciumaru declara în cadrul unei emisiuni că nu este de acord cu protestul: "Nu sunt de acord să facă acest deranj la Târgu Jiu", a spus Cârciumaru, care îi transmite lui Mihai Râmescu că nu este nici primul, nici ultimul om de afaceri controlat de organele statului. "Îl sfătuiesc ca cetăţean şi ca prieten să îşi vadă de activitate în continuare, nu este nici primul, nici ultimul om care este verificat, nu a fost societate în Tg Jiu unde poliţia să nu fi făcut verificări, pentru că de asta este poliţie", a spus Cârciumaru. Primarul a precizat că îi cunoaşte personal atât pe Râmescu, cât şi pe celălalt om de afaceri care îl acuză pe şeful poliţiei de abuzuri, Alexandru Lupulescu. "Îi cunosc personal, am avut relaţii de colaborare de-a lungul anilor, nu pot să spun că nu vom mai avea, dar cu toţii trebuie să respectăm legislaţia, să respectăm cadrul legal, îi sfătuiesc să îşi facă dreptate pe alte căi, să lase în linişte şi pace cetăţenii din Tg Jiu", a spus Cârciumaru.

Mihai Râmescu a fost invitat la ședința în care s-a analizat cererea pentru autorizația de protest, iar membrii comisiei au fost de acord cu marșul afaceristului motrean. „Toți membrii comisiei au fost de acord cu marș de protest joi, în intervalul 17.00-19.00. La ședință a fost prezent domnul viceprimar Aurel Popescu și am pus cu dumnealui la punct niște lucruri.  Am stabilit să parcăm autoturismele la stadion, iar de acolo să plecăm pe jos organizat, până în Piața Prefecturii. O să trecem prin fața curții IPJ Gorj, în liniște, nu vom scanda nimic. Ni s-a cerut ca fiecare protestatar să aibă apă și să formăm o delegație de cinci persoane care să meargă să discute cu prefectul sau cine va fi acolo. O să fie și organele de ordine. Va fi la fel ca la Motru”, a precizat Mihai Râmescu

Control de la MAI la IPJ

Se pare că protestele de la Motru s-au făcut auzite la București, asta pentru că ministrul de Interne Radu Stroe a dispus verificări la Inspectoratul Județean de Poliție Gorj. Chiar unul dintre adjuncții Corpului de control din cadrul Ministerului Afacerilor Interne va verifica aspectele semnalate de Mihai Râmescu cu privire la Viorel Caragea. „Având în vedere protestul public care a avut loc în ziua de 17.06.2013 în municipiul Motru, cât şi memoriul domnului Râmescu Mihai adresat în aceeaşi zi conducerii Ministerului Afacerilor Interne, ministrul Radu Stroe a dispus ca o echipă a Corpului de Control al ministrului să verifice aspectele semnalate care îl privesc în mod direct pe inspectorul şef al IPJ Gorj, comisar şef Viorel Salvador Caragea. Din dispoziţia ministrului Radu Stroe, echipa de control va fi condusă de unul dintre adjuncţii şefului Corpului de Control al ministrului”, se arată într-un comunicat la MAI.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: