Anchete îngreunate la DIICOT. Vin din Craiova pentru filaj!

Șeful DIICOT Gorj, procurorul Marius Daniel Nanu, se plânge că anchetele sunt mult îngreunate de când instituția nu mai beneficiază de suportul tehnic al serviciilor de informații.

Procurorii de crimă organizată întâmpină probleme mai ales cu punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică, și asta pentru că este nevoie să se deplaseze în Gorj oameni de la Craiova. „Este încărcătură foarte mare. Atunci când avem să punem în executare un mandat de supraveghere video-audio, nu avem la nivelul județului. Structura de suport este la Craiova. Numai până vine de la Craiova la Târgu Jiu, o oră și jumătate, 3 ore dus-întors. Dintr-un mandat de 30 de zile, nu vin poate o zi, stau 2-3 ore și au plecat de aici. Nu ne ajută”, a spus Nanu, la Consiliul Superior al Magistraturii, în cadrul interviului pentru ocuparea funcției de șef al DIICOT Gorj.

De mai bine de trei ani, de când Curtea Constituțională a scos serviciile secrete din activitatea de urmărire penală, SRI și SIPI nu mai trimit informații către DIICOT. Procurorii beneficiau de un real sprijin mai ales pe partea de infracțiuni informatice.

„Din anul 2016 n-am primit absolut nicio informație și ne îngreunează munca. Singurele informații pe care le-am primit sunt de la Administrația Națională a Penitenciarelor, denunțuri făcute de persoane din penitenciar”, a mai spus Nanu, care a fost numit în funcția de procuror șef pentru următorii trei ani.

Vizualizări: 9,384

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: