Anchete peste anchete în cazul fetei de 17 ani

Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a deschis două dosare în acest caz pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu. În paralel Colegiul Medicilor face o anchetă în care cercetează cinci persoane care au avut legătură cu moartea Ralucăi Tulic. Şi părinţii tinerei au depus o plângere la Parchetul Judeţean, unde a ajuns şi Raportul de la Ministerul Sănătăţii.

Corpul de control din Ministerul Sănătăţii a arătat faptul că Raluca Tulic ar fi putut fi salvată dacă se respectau protocoalele de resuscitare şi per-operatorii, dacă i s-ar fi făcut toate investigaţiile medicale şi testarea la antibiotic şi dacă aparatura folosită în resuscitare nu ar fi fost veche şi neverificată. ”La noi s-a înregistrat o plângere din partea părinţilor Ralucăi Tulic pentru ucidere din culpă şi neglijenţă în serviciu împotriva personalului medical. Am trimis dosarul pentru cercetare la Inspectoratului Judeţean de poliţie la Serviciul de Investigaţii Criminale. Pentru fapta de ucidere din culpă pedeapsa este de la 2 la 7 ani închisoare şi pentru neglijenţă în serviciul de la o lună la doi ani închisoare sau amendă”, a declarat procurorul Daniel Nanu

Nimic nu o mai aduce pe Raluca

Colegiul Medicilor anchetează cinci persoane în acest caz, însă deocamdată nu vor să spună public despre cine este vorba. „S-a format o comisie care cercetează acest caz. Nu vă putem spune numele lor deocamdată decât că este vorba de cinci persoane”, spune Ana Băleanu, preşedinte Colegiul Medicilor.  „Am făcut o plângere la Parchet împotriva personalului care este implicat în moarte fetei. Vrem ca vinovaţii să plătească. Dacă s-au putea moarte pentru moarte pentru că noi nu ne mai vedem niciodată fetiţa. Poate au şi ei copii acasă. Ori plâng copii după ei, ori plâng ei după copii. Vrem să fie pedepsiţi”, a spus mama fetei.

Vizualizări: 124

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: