Anchete sociale la beneficiarii subvenţiei de încălzire

Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu vor efectua şi în acest an anchete sociale la domiciliul persoanelor care solicită subvenţia pentru încălzirea locuinţei. Aproximativ 4000 de beneficiari vor fi verificaţi începând cu luna ianuarie.

Cu ocazia vizitei la domiciliul titularilor, funcţionarii primăriei vor solicita informaţii în legătură cu componenţa familiei şi veniturile realizate de aceştia, urmând să stabilească dacă cele declarate în cerere sunt reale. Totodată se va lua legătura cu administratorii asociaţiilor de proprietari pentru ca aceştia să confirme (cu semnătură şi ştampila Asociaţiei) componenţa familiei beneficiare. “Şi în acest an vom efectua anchete sociale la 60% dintre beneficiarii ajutorului pentru încălzirea locuinţei. Anchetele se vor desfăşura în luna ianuarie. Sperăm ca oamenii să fie corecţi în declaraţiile lor pentru a nu fi nevoiţi să restituie banii. Anul trecut, la nivelul municipiului Târgu Jiu nu au existat situaţii de acest gen”, a declarat Alina Toader, şef serviciu în cadrul Direcţiei de Protecţie Socială.

Până în momentul de faţă, aproximativ 6000 de târgujieni au solicitat subvenţie pentru încălzirea locuinţei. “Am colectat toate cererile inclusiv cele depuse în data de 20 noiembrie, termenul limită pentru ca subvenţia să fie operată în factura pentru această lună. Până în prezent, au fost depuse 5943 de cereri dintre care 5345 din partea celor care folosesc gaze naturale pentru încălzirea locuinţei şi 598 de la cei care folosesc lemne. În momentul de faţă, facem verificări pentru a vedea dacă nu cumva solicitanţii ajutorului pentru încălzire deţin două locuinţe sau autoturisme cu peste 1400 mc”, a mai precizat Alina Toader.

Vizualizări: 131

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: