Anchetele sociale reduc beneficiarii subvenţiilor la căldură

Târgujienii renunţă la subvenţiile pentru căldură de teama anchetelor sociale. De frică să nu fie sancţionaţi contravenţional, oamenii nu mai solicitat bani pentru încălzirea locuinţelor. Dacă anul trecut au fost depuse peste 10.000 de cereri, în această perioadă numărul solicitărilor este de doar 6057. Dintre acestea, 5589 vizează subvenţii pentru încălzire cu ajutorul gazelor naturale, iar 468 sunt pentru lemne.

Reprezentanţii Direcţiei de Protecţie Socială spun că vor fi efectuate anchete sociale la circa 60% dintre solicitanţi. Cetăţenii care vor fi depistaţi cu nereguli vor înapoia banii primiţi şi riscă amenzi de până la 1000 lei.  “Listele cu cele peste 3000 de familii la care vom efectua anchete sociale vor fi alcătuite de către Direcţia Muncii, urmând a le primi la începutul lunii decembrie. Numărul mic al celor care au solicitat subvenţii pentru încălzirea locuinţelor denotă faptul că oamenii sunt conştienţi de importanţa declaraţiilor pe propria răspundere şi de controalelor ce urmează a fi efectuate”, a declarat Alina Toader, directorul adjunct <-xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />la Direcţiei de Protecţie Socială din cadrul Primăriei Târgu Jiu. De asemenea, o scădere a numărului solicitărilor subvenţiilor pentru încălzirea locuinţelor cu lemne a fost determinată şi de faptul că doar proprietarul imobilului putea solicita sprijin financiar. “Foarte multe persoane nu au avut locuinţele şi terenurile pe numele lor şi ca atare nu au putut obţine subvenţia pentru lemne”, a mai precizat Alina Toader. Târgujienii care îşi depun documentele până pe data de 20 noiembrie vor beneficia de subvenţie şi pentru această lună, iar cei care vor depăşi termenul vor beneficia de scutiri începând cu luna decembrie.

PLĂŢI

Primăria Târgu Jiu a plătit deja banii pentru încălzirea locuinţelor cu lemne pentru cei 108 beneficiari ai ajutoarelor sociale. “În data de 26 octombrie s-a achitat, din bugetul local, pe carduri suma de 31.320 lei pentru cei 108 beneficiari ai ajutorului social, pentru încălzirea locuinţelor cu lemne”, a precizat Alina Toader.

CERERI

Târgujienii care folosesc gaze naturale pentru încălzire locuinţelor îşi pot depune documentele de solicitare a subvenţiei la Clubul Vârstnicilor de pe strada Olteniţei şi la cel din Debarcader. Documentele celor care se încălzesc folosind lemne se depun la Sala Polivalentă. Centrele sunt deschide de luni până vineri şi funcţionează după programul primăriei.

Vizualizări: 121

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: