Andreea Pîşcu a plecat de la Pandurii

Tânăra maratonistă Andreea Pîşcu, speranţa CS Pandurii Târgu Jiu de a obţine o medalie olimpică, a plecat de la club. Aceasta a ales să meargă la un club sportiv municipal nou înfiinţat, din Bacău. Fostul ei antrenor, Ion Bură, a comentat plecarea sportivei la un post de radio.

Antrenorul emerit Ion Bură nu a dorit iniţial să comenteze prea mult, dar a cedat întrebărilor realizatorului emisiunii „Sportul gorjean” de la Radio Infinit. „Andreea Pîşcu e plecată în alte zări, vrea să ajungă campioana lumii. A plecat cu facultatea, vrea să facă masterat, nu ştiu ce vrea să facă. Nu vreau să comentez, este o sportivă la fel ca celelalte”, a spus Bură.

Acesta crede în continuare că sportiva poate ajunge la Jocurile Olimpice. „Este sportivă în lotul României, probabil va pleca la Olimpiadă, pentru că baremul pentru Jocurile Olimpice se ia aşa de uşor la proba de maraton”, a spus antrenorul.

Bură a spus că fiecare este liber să îşi aleagă drumul în viaţă, dar mâhnirea lui era evidentă. „A plecat pentru că fiecare sportiv vrea să plece unde îi este mai bine. A plecat la un club mult mai slab decât Pandurii Târgu Jiu, dar e treaba ei. Este un club municipal la Bacău, al primăriei. La noi se dau foarte uşor dezlegările dacă se înscrie la o facultate, ea s-a înscris la masterat, şi a hotărât să plece. Nu e nicio problemă”, a explicat Ion Bură.

Antrenorul a spus că se concentrează pe sportivii pe care îi care şi care sunt foarte buni. „Am sportivi cu care pot să fac cel puţin 15 ani performanţă de acum încolo. Sunt sportivi pe care i-am ajutat atunci când îi durea burta şi nu aveau ce mânca şi care au plecat la alte cluburi după aceea. Într-un fel uită, poate au ajuns şi campioni olimpici”, a spus Bură. „Adina Amzucu este la Steaua Bucureşti, Elena Moagă la Craiova, e normal. Nici Adrian Garcea nu este obligatoriu să rămână aici să facă antrenament cu mine. L-am făcut cel mai bun din România, când o fi să se angajeze la un club mare, nu mă voi opune”, a continuat antrenorul.

Vizualizări: 708

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: