Andrei a revenit din Olanda cu amintiri … portocalii

Vizita făcută la olandezi timp de aproape o săptămână de către prefectul Liviu Andrei şi şeful Poliţiei Gorj, comisarul şef Viorel Caragea, s-a încheiat înainte ca norul de praf provenit de la vulcanul din Islanda să ducă din nou la anularea unor curse aeriene în Europa. Cei doi demnitari au făcut parte dintr-o delegaţie oficială a României compusă din prefecţi şi şefi de poliţii judeţene din judeţe în care olandezii au implementat un proiect de prevenire a violenţei intrafamiliare în mediul rural.

Gorjul a fost felicitat la acest capitol, iar după ce în martie olandezii au venit la Târgu Jiu pentru a vedea la faţa locului cum este derulat proiectul, acum au ajuns oficialii din judeţ în ţara lalelelor pentru a constata acolo cam cum a fost rezolvată problema respectivă.

Liviu Andrei spune că programul pe care l-a avut la dispoziţie a fost unul atât de concentrat încât nu a avut timp de vizite personale sau de pierdut timpul prin magazine. Prefectul recunoaşte totuşi că, printre picăţele, a apucat să cumpere mici suveniruri pentru cei dragi, pentru prieteni aducând de acolo pixuri, brichete sau scrumiere, toate de culoare portocalie, fără nicio legătură cu apartenenţa politică pe care a avut-o înainte de a deveni înalt funcţionar public. „Programul de acolo a fost unul infernal. Erai trezit dis-de-dimineaţă, dus la un seminar până la prânz, urma masa şi apoi dezbaterile, iar seara picai frânt. Am văzut acolo o disciplină mai ceva ca la nemţi. Nu se comentează acolo că nu se plăteşte impozitul la stat sau că trebuie să ajuţi pila lui nu ştiu cui, vine statul şi îţi vinde casa sau maşina dacă ai datorii. Inutil să spun că sunt cu mult înaintea noastră. Important este să reuşim să implementăm şi noi proiectul acesta şi să nu renunţăm la reforme pentru că altfel vom pierde trenul şi mai mult”, menţionează prefectul.

Andrei a văzut cu această ocazie Amsterdamul, Roterdamul, dar şi Haga, inclusiv faimoasa Curte Europeană a Drepturilor Omului, astfel că, de acum încolo cine va fi dispus „să meargă” în procese cu Prefectura în procese până la Haga va avea în prefect un ghid foarte bun. Delegaţia română din care a făcut parte şi acesta s-a întâlnit cu directorul de comunicaţii şi presă Dick van Gooswilligen, cu şeful Unităţii Europol România, Radu Boros, cu Mariette Christophe, comisar de poliţie şi şef al Programului Naţional pe violenţa domestică,  cu şeful Comunicaţiilor, Peter Joosten, cu Annemarie Bouman şi Harry Damming.

Vizualizări: 122

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: