Andrei: Eu nu semnez ca primarul

Prefectul Liviu Andrei a fost prezent ieri la o întâlnire organizată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) Gorj pe tema serviciilor bancare din județ. ”Nu semna cu ochii închiși” a fost mesajul transmis de prefect gorjenilor.

Prefectul a declarat că citeşte documentele cu atenţie înainte să le semneze. ”Eu citesc cu mare atenție toate documentele care vin la mapă și nu semnez decât dacă sunt bine informat. Probabil fac treaba asta pentru că nu am fost primar. Trebuie să căpătați credibilitate în rândul oamenilor, nu să fiți pentru unii mumă și pentru alții ciumă. Banca reprezintă un izvor de sănătate pentru cei care trăiesc din împrumuturi”, a declarat Liviu Andrei.

Tema creditelor a fost dezbătută ieri în cadrul unui simpozion cu titlul ”Alegerea serviciilor financiare- un drept și o necesitate”.

Mădălin Giurcău, șeful CJPC Gorj, a spus că de când conduce instituşia a avut doar două sesizări care implică băncile. ”De când sunt la cârma instituției, nu am avut decât două sesizări legate de credite și comisioanele aplicate de unele bănci. Acestea sunt în curs de verificare. S-au înregistrat mai puține sesizări pentru că și legislația în domeniu s-a modificat în ultima vreme”, a declarat Mădălin Giurcău, șeful CJPC Gorj. Acesta a adăugat însă că la nivel de comisariat, există cinci procese pe rol cu băncile. La simpozion au fost prezenți și împuterniciți ai sucursalelor bancare din Târgu Jiu însă aceștia abia şi-au fpcut simţită prezenţa.

Simpozionul a fost organizat cu prilejul Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: