Andronescu bagă clasa 0 la grădiniţă

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a participat ieri la deschiderea anului şcolar la Târgu Jiu, ocazie cu care a anunţat că, de anul viitor, clasa zero nu mai are treabă cu ciclul primar de învăţământ, ci cu grădiniţa. Aceasta a fost prezentă atât la festivităţile de la Colegiul Naţional Tudor Vladimirescu, cât şi cele de la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, fostă nr. 4, ocazie cu care a putut să vadă mai mulţi prichindei de clasa întâi plângând când au trebuit să se despartă de părinţii lor şi să rămână singuri în clasă, doar cu învăţătoarele.

Andronescu a criticat decizia predecesorilor săi de la minister de a introduce clasa zero în ciclul primar, ministrul educaţiei spunând că eforturile făcute de angajaţii din învăţământ pentru ca totul să fie bine ieri au fost unele foarte mari, mai ales că, la începutul verii nu existau nici fondurile alocate pentru materializarea acestui proiect. „În urmă cu două-trei luni nu exista absolut nimic, nici bani, nici lucrările demarate pentru ca anul şcolar să poată să înceapă. De aceea eforturile au fost extraordinare şi din partea Guvernului, care a asigurat resursele, şi a celor care trebuiau să pregătească această clasa pregătitoare. Niciun inspector nu a fost în concediu, a fost primul mesaj pe care l-am transmis. La fel şi directorii de şcoală. Acum sunt bucuroasă să anunţ că clasa pregătitoare începe în condiţii normale, toate cadrele sunt calificate, sunt titulare, dar şi cei care suplinesc sunt cadre didactice calificate", a precizat Andronescu.

Ministrul Educaţiei a menţionat că înfiinţarea în grabă a clasei zero s-a făcut cu desfiinţarea unor alte clase existente în unităţile de învăţământ, laboratoare sau săli de sport fiind recompartimentate şi transformate în săli de cursuri pentru micuţii şcolari. „Am întâmpinat foarte multe dificultăţi şi s-au produs foarte multe perturbaţii, în sensul că există săli de sport care s-au divizat sau săli care şi-au schimbat obiectul de activitate întrucât trebuia să încapă aceste clase pregătitoare. Sunt laboratoare de chimie, de fizică din şcoli gimnaziale care au fost desfiinţate ca să facă loc claselor pregătitoare. Ne-a părut nespus de rău, pentru că cei care au decis ca această clasă să meargă la şcoală şi să nu rămână în grădiniţă cred că au greşit şi s-au produs o serie de perturbaţii", a mai spus ministrul Educaţiei.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: